Navigatie

Inzoomen op een Chromebook

Zo zoom je in met je Chromebook

Of je nu wat ouder wordt, verder weg van je scherm zit of gewoon omdat het comfortabeler is, soms is het prettig om grotere letters te lezen. Met een Chromebook zoom je heel makkelijk in op het scherm, zodat jij altijd makkelijk kan lezen wat er staat. Hoe je dat doet? Dat lees je op deze pagina.

Om alle content op je scherm zo goed mogelijk weer te geven kiezen ontwerpers voor bepaalde groottes van letters, afbeeldingen en figuren. Maar omdat iedereen anders is en zijn Chromebook anders gebruikt kan het voorkomen dat bepaalde formaten voor jou niet goed werken. Daarom kan je met een Chromebook makkelijk inzoomen. Je kan zowel de hele pagina vergroten als alleen een deel van de pagina groter maken.

Chromebook resetten
Chromebook resetten

Zo vergroot je alles op het scherm van je Chromebook

Is alles net een beetje aan de kleine kant, of wil je wat verder van het scherm afzitten, dan kan het comfortabel zijn om alles op het scherm groter te maken, inclusief de rij met apps. Dit doe je eenvoudig door de resolutie te verlagen. Druk hiervoor op de control- en shift-knop en het plusteken. Je ziet het scherm direct verspringen zodat je het direct ziet wanneer het scherm te ideale grootte heeft. Wil je alles op je scherm weer kleiner, druk dan op de control- en shift-knop en het minteken. Wil je weer terug naar de standaardresolutie, druk dan op de control- en shift-knop en de nul-knop.

Heb je overigens een Chromebook met touchscreen, dan kan je dit ook doen door simpelweg het scherm met twee vinger aan te raken en te knijpen of te spreiden.

Zo vergroot je een pagina op je Chromebook

Wil je alleen de pagina die je op dat moment bekijkt vergroten? Dan kan dat door de controlknop en het plusteken tegelijk in te drukken. Wil je de content toch wat kleiner, dan druk je de controlknop en het minteken in. Ook de pagina kan je direct resetten naar de beginwaarde door control en de nul tegelijk in te drukken.

Zo vergroot je het hele beeld op je Chromebook

Voor slechtzienden heeft Google ook de mogelijkheid om het hele beeld tot 20 keer te vergroten. Hierbij past niet het hele beeld op het scherm, maar je kan met Ctrl + Alt + pijl-omhoog , pijl-omlaag , pijl-links of pijl-rechts (of met je vingers, mits je een touchscreen hebt) het beeld verplaatsen zodat je kan zien wat je wil.

Deze mogelijkheid kan je op twee manieren aanzetten. De snelste is door Ctrl + Zoeken + m of Ctrl + Launcher + m op je toetsenbord in te drukken. De tweede optie is om dit aan te zetten in het menu. Hier kom je door rechtsonder op de tijd te klikken op Alt + Shift + s in te drukken en instellingen te selecteren. Hier selecteer je onderdaan Geavanceerd, waarna je kan kiezen voor Toegankelijkheidsfuncties beheren. Hier kan je de optie Vastgezet vergrootglas inschakelen aanzetten waarna je kan kiezen voor het niveau dat bij jou past.

Wil je de vergroting toch iets verhogen of verkleinen, dan kan dat via dit menu, of met Control + Alt + Helderheid verhogen (of verlagen). Meer weten over sneltoetsen op een Chromebook? Lees dan onze adviespagina!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt