Navigatie

Zo maak je je koelkast schoon


Een omgestoten pak melk, een vergeten komkommer, of gewoon omdat het er weer tijd voor is. Eens in de zoveel tijd moet je je koelkast schoonmaken. Een schone koelkast zorgt ervoor dat je eten langer goed blijft, voorkomt vieze geurtjes en kan zelfs energiekosten drukken.

Er zijn maar weinig mensen te vinden die echt blij worden van het schoonmaken van hun koelkast. Gelukkig kan je er al in een paar minuten klaar mee zijn. Wij leggen je alle stappen duidelijk uit zodat je het in een keer goed doet en je het niet nog een keer hoeft te doen.

Schoonmaken van je koelkast

Zo maak je je koelkast schoon in 4 stappen

  1. Maak eerst een sopje, bijvoorbeeld met allesreiniger, een beetje afwasmiddel of wat soda in warm water. Let erop dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt en ook geen gebruik maakt van een schuurspons of staalwol. Als je het sopje maakt voordat je de koelkast leeghaalt blijft de inhoud langer koel.
  2. Haal de koelkast leeg. Dit is een goed moment om de houdbaarheid van alle producten te checken.
  3. Haal alle plateaus, lades en deurplanken uit de koelkast (voor zover mogelijk). Doe de deur dicht en maak deze goed schoon en droog.
  4. Doe de deur weer open en maak met een doekje de hele binnenkant van de koelkast schoon. Denk hierbij ook aan het rubber van de deur en de dragers van de plateaus.
  5. Check de waterafvoer. Onder in de koelkast vind je de waterafvoer. Alle condens die ontstaat kan hier weglopen. Gebeurt dit niet, dan kan er een plas water in je koelkast ontstaan. Is de afvoer verstopt, dan maak je deze makkelijk schoon met een satéprikker of een wattenstaafje.
  6. Ruim de koelkast weer in.
Koelkast | Expert

Extra schoonmaaktip voor losstaande koelkasten

Heb je een losstaande koelkast, maak dan ook het rooster aan de achterkant goed schoon. Via dit rooster verliest de koelkast de warmte en maakt het de inhoud koel. Is dit rooster stoffig, dan kan het de warmte minder goed kwijt waardoor je koelkast warmer wordt en je meer energie verbruikt.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt