Navigatie

Koffieapparaat lekt aan de onderkant

Hoe voorkom je dat je koffieapparaat water lekt?

Als je koffieapparaat lekt dan is dat natuurlijk vervelend. Er zijn vier manieren waarop een koffieapparaat kan lekken: achter de koffieuitloop, bij de lekbak, of met bruin of helder water onder het apparaat. Hieronder leggen we je precies uit hoe je een lekkage van je koffieapparaat oplost.

Koffieapparaat lekt water in de lekbak

Wanneer het zetsysteem opwarmt of als de leidingen worden doorgespoeld, komt het water in de lekbak terecht. Bij het opwarmen gebeurt dit zonder dat je het ziet, omdat het water direct achterin de lekbak stroomt. Dat er water in de lekbak komt is normaal, er is dus niets mis met het koffieapparaat. Als je de lekbak regelmatig leegt, voorkom je dat de lekbak overstroomt.

Koffieapparaat lekt koffie onder de machine

Als er koffie of bruin water onder de machine lekt, zijn er drie punten om op te letten:

  • Als het koffieapparaat niet waterpas staat, kan de lekbak overstromen. Zorg ervoor dat de machine op een rechte, effen ondergrond staat.
  • Leeg de lekbak en spoel hem schoon onder de kraan. Plaats de lekbak daarna weer terug in het apparaat.
  • Verwijder de zetgroep en spoel hem schoon onder de kraan. Plaats de zetgroep vervolgens terug in het apparaat. Door de zetgroep elke week schoon te maken, voorkom je lekkages.

Koffieapparaat lekt water onder de machine

Wat doe je als er helder water onder je koffiemachine lekt? Als er water lekt, is het waterreservoir meestal niet goed geplaatst. Het kan zijn dat het reservoir een beetje scheef zit, of niet goed is aangedrukt. Zet het reservoir recht en druk het aan zodat het reservoir goed aansluit.

Zit het reservoir goed recht en is er geen kier tussen het reservoir en het koffieapparaat? Dan komt de lekkage ergens anders vandaan en moet het koffieapparaat mogelijk worden gerepareerd.

Koffieapparaat lekt water met koffiedeeltjes achter de koffietuit

Als de koffieuitloop niet goed recht op het apparaat zit, kan er water met koffiedeeltjes achter de tuit lekken. Bij een apparaat met een uitneembare koffieuitloop duw je de tuit naar de koffiemachine toe om hem recht te zetten. Daarmee is de lekkage als het goed is opgelost. Heeft jouw koffieapparaat geen uitneembare tuit? Dan moet je hem als hij achter de tuit lekt mogelijk laten repareren.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt