Navigatie

Koolstoffilter afzuigkap vervangen

Hoe vervang je de koolstoffilter van een afzuigkap?

Afzuigkappen die gebruik maken van recirculatie hebben een koolstoffilter. Recirculatie filtert vet en geurtjes uit kookdampen waarna schone lucht wordt uitgeblazen in de keuken. De lucht wordt bij recirculatie dus niet naar buiten afgevoerd. Bij recirculatie met een koolstoffilter moet je elke 3 tot 12 maanden het filter van de afzuigkap vervangen.

Koolstoffilter afzuigkap

Wanneer moet je het koolstoffilter vervangen?

Zoals hierboven al genoemd is het belangrijk om het koolstoffilter elke 3 tot 12 maanden te vervangen, afhankelijk van hoe vaak en intensief je kookt. Sommige afzuigkappen hebben een indicatielampje dat gaat branden wanneer het filter verzadigd is. Verder kun je het merken aan de uitblaaslucht die na verloop van tijd minder goed gezuiverd wordt en nog kookluchtjes kan bevatten.

Het koolstoffilter vervangen

Omdat er grote verschillen zijn tussen afzuigkappen is de manier waarop je het koolstoffilter moet vervangen bij elke afzuigkap weer anders. Soms moet je het filter er in schroeven en soms werkt het filter met een kliksysteem. Ook het model en formaat van het koolstoffilter kan verschillend zijn. Het koolstoffilter zit voor de motor. Om bij het koolstoffilter te komen moet je meestal eerst een rooster en de vetfilters losmaken. Hoe je dit doet, lees je in de handleiding van de afzuigkap. Verwijder het oude koolstoffilter en vervang het met het nieuwe filter.

Welk koolstoffilter voor afzuigkap?

Net zoals dat er veel verschillende modellen afzuigkappen zijn, zijn er ook verschillende modellen koolstoffilters. Je hebt dus het juiste model koolstoffilter nodig, anders is er een grote kans dat het filter niet past. Welk model koolstoffilter geschikt is voor jouw afzuigkap, lees je in de handleiding van de afzuigkap. Verder bestaan er ook universele koolstoffilters die je zelf op maat kunt knippen. Let er hierbij echter wel op dat het universele filter groot genoeg is voor jouw afzuigkap en of de afzuigkap geschikt is voor plaatsing van een universeel koolstoffilter.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt