Navigatie

Advies over headphones

Wil je een koptelefoon kopen? Expert helpt je verder

Wil je graag genieten van je favoriete muziek en wil je andere mensen hier niet mee lastig vallen? Dan ben je op zoek naar een koptelefoon, ook wel headphones genoemd. Koptelefoons zijn er in talloze variaties, van eenvoudige dopjes tot high-tech earbuds met Bone Conduction Technology. Weet je niet precies wat je zoekt? Wij helpen je op deze pagina op weg. Toch liever persoonlijk advies of de geluidskwaliteit van verschillende modellen vergelijken? Bezoek dan een van onze 140 winkels.

Bekijk alle koptelefoons Expert

Bekijk alle koptelefoons bij Expert

Wil je een koptelefoon kopen? Expert helpt je verder

Steeds meer zaken gaan digitaal. Als je bijvoorbeeld op reis gaat kan je tegenwoordig in het vliegtuig stappen door je boarding pass vanaf je telefoon te laten scannen en documenten kunnen steeds vaker online geopend worden. Soms heeft een uitdraai echter nog altijd de voorkeur en printen blijft essentieel voor veel belangrijke zaken. Een goedwerkende printer is op dat soort momenten onontbeerlijk.

Draadloos of aangelijnd

Veel moderne koptelefoons zijn tegenwoordig draadloos aan te sluiten op jouw device. Nooit meer gedoe met koptelefoons die finaal in de knoop zitten nadat je ze uit je broekzak hebt gehaald of ergens achter blijven haken en met veel bombast uit je oren getrokken worden. Koptelefoons met een snoer horen echter nog lang niet tot het verleden. Sommige apparaten beschikken niet over bluetooth, maar wel over een koptelefooningang, en sommige mensen vinden de beperkte accuduur een dealbreaker en kiezen daarom liever voor een koptelefoon met snoer. Ook zal de echte audiofiel niet zomaar voor een bluetooth-koptelefoon kiezen omdat hierbij het geluid wordt gecomprimeerd waardoor de kwaliteit iets afneemt.

Er zijn ook hybride headphones, waarbij je een basisstation aan kan sluiten op je audio-installatie en vervolgens tot 150 meter verder muziek kan blijven horen doordat de koptelefoon via hoogfrequent in verbinding staat met het basisstation. Het basisstation moet hierbij meestal wel worden aangesloten op een stopcontact, waardoor deze headphones niet geschikt zijn om buitenshuis te gebruiken. Een voordeel hiervan is wel dat het basisstation goed met kabels aan te sluiten is op de meeste audio-installaties, waardoor de geluidskwaliteit grotendeels onaangetast blijft.

Nieuwe koptelefoon nodig? | Expert adviseert

True Wireless

De nieuwste telg van de draadloze koptelefoons zijn oordopjes met True Wireless. True Wireless-oordopjes zijn twee kleine oordopjes die volledig los van elkaar zijn. Ze zijn dus niet alleen maar draadloos te verbinden met je smartphone of tablet, maar zijn ook zonder snoer met elkaar verbonden. Door gebruik te maken van de nieuwste versie van bluetooth kunnen de True Wireless-oordopjes perfect gesynchroniseerd muziek afspelen zonder merkbaar in te leveren op kwaliteit.

Bekijk alle True Wireless-koptelefoons

True Wireless | Te koop bij Expert

Noise-Canceling headphones

Werk je op een druk kantoor of zit je vaak in een trein met veel lawaai, dan kan Noise-cancelling uitkomst bieden. Noise-cancelling headphones hebben kleine microfoontjes die omgevingsgeluid opvangen en een soort antigeluid kunnen versturen. Hierdoor wordt het omgevingsgeluid gegefilterd zodat jij zonder afleiding kan werken en muziek kan luisteren.

Bekijk alle noise-cancelling koptelefoons

Nieuwe koptelefoon nodig? Expert helpt je verder

In, op of over?

Als je zoekt naar een nieuwe koptelefoon heb je de keuze uit earbuds, in-ear-, on-ear- en over-ear-koptelefoons. In-ear-koptelefoons zijn erg klein en kan je makkelijk subtiel als oordopjes dragen. Earbud-koptelefoons lijken erg op de klassieke oordopjes. Het verschil hiertussen ligt aan de precieze plek waar de dopjes op je oor rusten. In-ear-dopjes moet je echt in je oor plaatsen en earbuds blijven meer rond je oorschelp. Veel mensen ervaren dit als comfortabeler en sommige gebruikers vinden het fijn om nog wat van de omgeving mee te krijgen. Bij on-ear-koptelefoons vallen de schelpen op je oren zodat je ook nog de omgeving in de gaten kan houden (wel zo veilig als je door de stad fietst) en over-ear-koptelefoons zijn koptelefoons met erg grote schelpen die je hele oren bedekken. Hierdoor wordt je wat meer afgesloten van de wereld en kan je optimaal genieten van je muziek.

Over-ear-koptelefoon kopen? Expert helpt je verder!

Sportheadphones

Sporten en muziek zijn voor veel mensen onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Lekker op het tempo van de beat doorgaan totdat je je doel hebt bereikt, of even wat afleiding op de zware momenten, veel mensen kunnen zich geen work-out voorstellen zonder muziek. In een sportschool komt er vaak al een opzwepend muziekje uit de speakers, maar als je buiten sport kan het wat lastig zijn om comfortabel en veilig muziek te luisteren. Een marathon lopen met een grote bluetoothspeaker op je rug kan wel, maar de meeste mensen zullen hier toch niet per se blij van worden. Een koptelefoon is daarom de logische keuze als je zoekt naar een manier om muziek te luisteren tijdens het sporten.

Ben je op zoek naar een koptelefoon om tijdens het sporten te dragen? Kies dan voor een licht model dat goed blijft zitten, zodat je niet bij elke snelle beweging je koptelefoon verliest. Sport je graag buiten, bijvoorbeeld op de fiets of hardlopend door de stad? Overweeg dan een koptelefoon die werkt met Bone Conduction Technology. Bone Conduction Technology is in eerste instantie ontwikkeld voor hoortoestellen en gebruikt het bot van je schedel om geluidstrillingen te versturen naar het slakkenhuis en de gehoorzenuw in je oor. Hierdoor worden je oren niet afgedekt en wordt omgevingsgeluid niet verdrongen door je muziek en mis je dus nooit meer een vrachtwagen die plotseling om de hoek komt of de bel van een elektrische fiets die harder op je af komt dan je had verwacht.

Ook zijn er steeds meer koptelefoons die via spraakcommando’s te bedienen zijn, bijvoorbeeld met Google Assistent, zodat je niet tijdens het hardlopen of fietsen naar je telefoon hoeft te grijpen om het volgende nummer op te zetten.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!