Navigatie

Advies over krulborstel kopen

Bekijk alle krulborstels bij Expert

Krulborstel kopen? Wij adviseren je graag!

Wil je volume of krullen in je haar maken? Dan zal je waarschijnlijk vooral denken aan het gebruik van een föhn of krultang, maar het kan beide ook met een fohnborstel, oftewel een krulborstel. Deze stylingtool maakt gebruik van warme lucht bij het stylen van je haar. Wil je een krulborstel kopen? Dan heb je een ruime keuze en iedere borstel is weer anders. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij adviseren je graag, zodat jij weet welke krulborstel het beste bij jou past!

Wat is een krulborstel?

Wat is een krulborstel?

Een krulborstel wordt ook wel een fohnborstel genoemd, wat direct de functionaliteit ervan verklapt. Het is namelijk een föhn en een borstel in één. Het maakt niet gebruik van verhitte platen, maar van warme lucht en brengt daarmee krullen aan in jouw haar en creëert bovendien volume. Doordat het gebruik maakt van lucht, kan je bij vochtig haar ook een krulborstel gebruiken. Je hoeft dus niet meer eerst je haar te drogen met een föhn en daarna te krullen met een krultang. Het kan allemaal in één keer met een fohnborstel.

Krulborstels verschillen van elkaar in borstelharen, diameter, handmatige of automatische rotatie en verschillende extra functies. Ga je een fohnborstel kopen, dan is het verstandig om daarop te letten.

Fohnborstel borstelharen

Borstelharen

Fohnborstels verschillen vooral van elkaar in het type borstelhaar. De meeste krulborstels zijn voorzien van everzwijnhaar, stalen haren, kunststof haren of nylon borstelharen, waarbij iedere haarsoort voor een ander resultaat zorgt.

  • Everzwijnhaar zorgt ervoor dat jouw haar gaat glanzen
  • Stalen borstelharen halen klitten effectief uit jouw haar
  • Kunststof haren zijn het beste voor de gezondheid en hygiëne van jouw haar
  • Nylon borstelharen gaan van deze verschillende borstelharen gemiddeld het langste mee
Diameter fohnborstel

Diameter

Net als bij een krultang is het ook verstandig om te letten op de diameter van een krulborstel. Het maken van krullen in kort haar gaat bijvoorbeeld lastig met een dikke krulborstel. Een krulborstel voor kort haar heeft een diameter van ongeveer 18 tot 20 mm. Voor halflang haar kan je gebruik maken van een scala aan diameters. Een dikke krulborstel heeft bij lang haar het meeste effect. Denk aan een diameter van 38 mm of dikker.

Draaibewegingen fohnborstel

Draaibewegingen

Zoals gezegd maakt een fohnborstel gebruik van warme lucht, maar het kan niet alleen daarmee krullen of volume in jouw haar creëren. Daarvoor moet de borstel ook ronddraaien. Veel fohnborstels moet je zelf ronddraaien om een mooie krul te maken, maar je kunt ook kiezen voor een automatisch roterende krulborstel. Jij hoeft daarbij alleen maar de borstel bij jouw haar te houden en de stylingtool doet het werk. Ideaal!

Verschillende functies

Verschillende functies

Ionische functie

Veel krulborstels zijn voorzien van de ionische technologie. Dit zorgt ervoor dat de krulborstel negatieve ionen uitblaast wat jouw haar gladder maakt en prachtig laat glanzen. Een ander voordeel is dat jouw haar door de ionische functie niet gaat pluizen en niet statisch wordt.

Keramische functie

Ook zijn veel krulborstels voorzien van een keramische functie. Dat materiaal zorgt ervoor dat de warmte optimaal wordt verspreid. Daardoor wordt elk gedeelte van het haar even warm en daarmee het droogproces versneld. Bovendien heeft een keramische krulborstel ook een anti-statisch effect. Kortom, het beschermt jouw haar voor beschadiging bij intensief gebruik.

Bekijk alle krulborstels bij Expert

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt