Navigatie

Advies over krultang kopen

Bekijk alle krultangen bij Expert

Krultang kopen? Wij adviseren je graag!

Een krultang is dé stylingtool voor het krullen van jouw haar. Hoewel je ook kan krullen met een stijltang, werkt krullen maken met een krultang het meest efficiënt. Wil je een krultang kopen, dan heb je veel keuze. Iedere krultang is anders, doordat ze van elkaar verschillen in de diameter, temperatuurinstellingen en materialen. Ook gebruik je veel krultangen handmatig, waarbij andere het haar automatisch krullen.

Wil je een krultang kopen? Je leest hier waar je op moet letten bij het kopen van een krultang. Bovendien adviseren we je graag, zodat je weet welke het beste bij jou en jouw haar past.

Hoe vaak ga jij je haar krullen?

Hoe vaak ga jij je haar krullen?

Het hangt van het gebruik ervan af welke krultang het beste bij jou past. Gebruik je de krultang vaak, dan wordt het vaak aan hitte blootgesteld. Het is dan belangrijk dat jouw haar extra goed wordt beschermd tegen hitte.

Vaak

Krul jij meerdere keren per week jouw haar? Dan kan je het beste een 100% keramische krultang of een titanium krultang gebruiken. Beide materialen zorgen ervoor dat de warmte goed over het haar wordt verdeeld. Daardoor wordt jouw haar ook gelijkmatig gekruld, wat het resultaat ten goede komt. Ook is een goede verdeling van de warmte goed voor de gezondheid van jouw haar, omdat het beschermd tegen verbranding door te hoge temperaturen. Naast een geleidelijke warmteverspreiding, maken keramiek en titanium jouw haar ook anti-frizz. Dat betekent dat het haar mooi glad en niet statisch of pluizig wordt.

Tourmaline krultang

Sommige krultangen zijn ook voorzien van toermalijn, vaker tourmaline genoemd. Dit materiaal is een gesteente dat wordt gemaald en vervolgens gemengd met het keramische of titanium materiaal. Het versterkt het anti-frizz effect en maakt het haar nog gladder.

Een keramische krultang is geschikt voor dun tot normaal haar en is meestal lager geprijsd. Met een krultang met een titanium buis kan je dik en grover haar krullen. Deze krultangen zijn vaak iets duurder. Tourmaline-krultangen zijn geschikt voor ieder haartype en maken de krultang meestal het duurst.

Af en toe

Wil je maar één keer per week of minder jouw haar krullen met een krultang? Dan is een krultang met een keramische coating een prima keuze. Qua materiaal heeft deze krultang dezelfde voordelen als een volledig keramische buis. Het verschilt voornamelijk in de levensduur, doordat de keramische coating na verloop van tijd gaat slijten. Door de slijtage kan de krultang jouw haar sneller laten uitdrogen of beschadigen.

Diameter van de krultang

Diameter

Met een krultang maak je de mooiste krullen in jouw haar. Hoe groot deze krullen zijn, hangt af van de diameter van de krultang. Voor kleine krullen kan je het beste kiezen voor een dunne krultang met een diameter tot 14mm. Gemiddelde krullen maak je met een krultang met een diameter van 15 tot 24 mm en grote krullen met een dikke krultang met een diameter van 25 mm of meer.

De lengte van jouw haar is ook bepalend voor welke krultang het beste bij jou past. De meest geschikte krultang voor kort haar heeft een diameter van 15 mm. Voor halflang haar kan je een krultang van 12 tot 40 mm prima gebruiken. Bij lang haar heb je het gewenste effect met krultangen met een diameter vanaf 3 cm.

Ook de vorm van de krul kan verschillen dankzij de vorm van de krultang. De buis is van de meeste krultangen overal even dik, waardoor je er krullen van gelijke grootte mee maakt. Bij sommige krultangen is de tang dikker bij het handvat dan bij de punt. Dat maakt de krullen aan het uiteinde van het haar kleiner, wat natuurlijker oogt. Ook kan je daarmee krullen van afwisselende groottes maken.

Temperatuur krultang

Temperatuurinstellingen

Een krultang maakt gebruik van warmte bij het krullen van jouw haar. Een te hoge temperatuur kan jouw haar beschadigen, waardoor het belangrijk is dat je gebruik maakt van de juiste temperatuur. Bij de meeste krultangen kan je de temperatuur verstellen, zodat je hem kan afstemmen op de dikte en eigenschappen van jouw haar. Zo blijft het zo goed mogelijk beschermd tegen oververhitting. Bij het kopen van een krultang is het belangrijk om te controleren op welke temperaturen je de krultang kan gebruiken.

Voor dun en fijn haar is een temperatuur tot 180°C voldoende. Dit haartype neemt warmte snel op en vormt zich snel in een krul.

Normaal, niet dun maar ook niet dik, haar is prima te krullen op een temperatuur van 200°C.

Dik, grover haar neemt warmte minder snel op en vormt zich minder snel naar de krul, waardoor een hogere temperatuur nodig is. Een temperatuur van 220°C is over het algemeen goed voor het krullen van dik, grover haar.

Heb je jouw haar geverfd of is jouw haar om een andere reden beschadigd? Gebruik dan een temperatuur van maximaal 180°C.

Handmatige of automatische krultang

Handmatige of automatische krultang

De meeste krultangen hebben een model waarbij je zelf jouw haar om een tang moet draaien. Een deel van deze krultangen heeft een klem. Deze houdt de punt van de pluk vast, waarna jij alleen maar de tang hoeft te draaien. Zo draait het haar gemakkelijk om de buis heen en hoef jij jouw vingers niet bij de warme tang te houden.

Andere modellen hebben geen klem. Daar moet je zelf het haar omheen klemmen en blijven vasthouden. Meestal heeft het uiteinde van die tang een cool touch en krijg je daar een hittebestendige handschoen bij. Dat voorkomt dat jij jouw handen aan de hete tang zal branden.

De gemakkelijkste stijltangen zijn die die jouw haar automatisch krullen. Je hoeft hierbij alleen maar het haar vast te zetten in de tang, waarna het automatisch ronddraait of als het ware naar binnen wordt gezogen en wordt gekruld.

Bekijk alle krultangen bij Expert

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt