Navigatie

Magnetron reinigen

Hoe maak je een magnetron schoon?

Een magnetron schoonmaken is soms even een vervelend klusje maar met de onderstaande tips is het zo gedaan. Het is belangrijk om een magnetron ongeveer een keer per maand schoon te maken. Zo houd je het apparaat hygiënisch wanneer je er een maaltijd in gaat bereiden en een schone magnetron is ook beter voor het apparaat zelf. Kruimels en etensresten kunnen bovendien een aangebrande geur veroorzaken wanneer je ze in de magnetron laat liggen.

Bekijk alle magnetrons

Kan metaal in de magnetron?

Vuil in de magnetron losweken

Als de magnetron erg vuil is, met aangekoekte etensresten, is het makkelijker om dit eerst los te weken. Dit doe je door een magnetronbestendige schaal te vullen met water en schoonmaakazijn of een beetje citroensap. Laat de magnetron zo’n 10 minuten op de hoogste stand zijn werk doen zodat het vuil wordt losgeweekt door het stoom.

De binnenkant van de magnetron schoonmaken

Vul een emmer met warm water en maak een sopje door een scheutje afwasmiddel toe te voegen. Haal alle losse onderdelen zoals het glazen draaiplateau en eventuele rekjes uit de magnetron. Deze kun je later voorzichtig met de hand afwassen. Trek voordat je gaat schoonmaken eerst de stekker uit de magnetron. Wanneer de magnetron helemaal is leeggeruimd maak je hem met een sopje en een zachte doek schoon. Gebruik vervolgens een doek zonder sop en met alleen warm water om de zeepresten weg te vegen en droog na met een schone theedoek.

De buitenkant van de magnetron schoonmaken

Begin met het schoonmaken van de ventilatieroosters, hiervoor gebruik je een zachte borstel. Vervolgens gebruik je net zoals voor de binnenkant een zachte doek met een sopje van warm water en een scheutje afwasmiddel. Vervolgens neem je de magnetron af met een schoonmaakdoekje met alleen warm water en droog na met een droge doek. Vergeet niet om ook de randen van de deur en de knopjes schoon te maken.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt