Navigatie

Mondverzorging advies

Elektrische tandenborstel kopen? Wij adviseren je graag!

Er zijn tegenwoordig veel verschillende elektrische tandenborstels, dus wanneer je op zoek bent naar een nieuw apparaat is de keuze enorm. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten? Dat gaan we je op deze pagina vertellen.

Expert biedt een ruim assortiment mondverzorging, van o.a. Philips en Oral B. Zo weet je zeker dat je bij Expert een apparaat koopt waar je lang plezier van hebt. Wil je graag persoonlijk advies? Kom dan naar een van onze 140 winkels.

Bekijk alle mondverzorging bij Expert

Advies over mondverzorging
Advies over mondverzorging bij Expert

Handtandenborstel of elektrische tandenborstel?

Over tandenpoetsen zijn veel verschillende meningen, het is je vast al eens opgevallen dat elke tandarts een ander merk of type tandpasta of borstel aanraadt. Maar over 1 ding is iedereen het eigenlijk wel eens: elektrisch poetsen is beter dan poetsen met de hand.

Met de gewone tandenborstel is het lastig om overal bij te komen en daar ook nog goed te poetsen, zo is de kans op het achterblijven van tandplak erg groot. De elektrische tandenborstel maakt zelf al de juiste beweging, zo hoef jij je alleen nog maar te focussen op het plaatsen van de borstel.

Elektrische poetsen of met de hand?; Expert legt uit!

Verschillende borstelsEr zijn 2 type opzetborstels die je voornamelijk zal tegenkomen en dat zijn de ronde borstel en de rechte borstel. De ronde borstel roteert en beweegt op-en-neer (oscilleert), de rechte borstel beweegt heen-en-weer en trilt tegelijkertijd (sonisch).

Er is hierin geen ‘beste keuze’, beide opties verwijderen tandplak goed en behalen goede poetsresultaten, laat hier dus vooral je persoonlijke voorkeur en eventuele ervaring de keuze maken. Poets niet te lang met dezelfde borstel, vervang je borstel elke 3 maanden voor het beste poetsresultaat.

Verschillende borstels; Expert legt uit!

Mogelijkheden

Zoals de meeste apparaten wordt ook de elektrische tandenborstel flink doorontwikkeld, dit resulteert in een hoop verschillende apparaten met verschillende mogelijkheden. We lichten een aantal handige extra’s voor je uit:

Intensiteitsstanden

Wisselen in de intensiteit kan handig zijn voor mensen met een gevoelig gebit/tandvlees. De borstel pulseert en beweegt rustiger indien gewenst en zo heb je minder kans op bloedingen.

Poetsdruksensor

Door middel van een licht of geluidssignaal laat de tandenborstel weten dat je te hard drukt, beter voor je gebit én voor je borstel.

Timer

Misschien wel de handigste functie; door een trilling laat je borstel weten dat het tijd is om van kant te wisselen en na 2 minuten trilt hij wat langer; je poetsbeurt zit er op.

Bluetooth

De borstel stuurt je poetsgegevens door naar een app waar je ze kan uitlezen. Zo weet je precies of je goed (en lang) genoeg hebt gepoetst.

Poetsadvies bij Expert

Poetsadvies

Uit gewenning maken veel mensen met de elektrische tandenborstel dezelfde beweging als met de handtandenborstel. Op deze manier kan de borstel niet overal bijkomen en heb je dus weinig voordeel aan een elektrische borstel! Beweeg je borstel langzaam en laat ‘m op alle tanden en kiezen even ‘rusten’ zodat de borstel de tijd heeft om overal bij te komen. Plaats ‘m zo dat je ook nog een klein beetje tandvlees mee poetst.

Accu

De accu van je elektrische tandenborstel wordt opgeladen wanneer je je borstel op de houder zet. Er zijn 2 soorten accu’s op de markt: Li-ion en Ni-MH. Een tandenborstel met een Li-ion accu is vaak iets duurder, maar deze laden sneller op dan een borstel met een Ni-MH accu. De gebruiksduur van een borstel is nogal verschillend, dit en het type accu staan altijd op de verpakking of op de borstel zelf vermeld.

Extra verzorging

Als aanvulling op de elektrische tandenborstel zijn er ook monddouche- en flosapparaten ontwikkeld. Met zo’n apparaat is het mogelijk om ook tussen de tanden te reinigen, zo maak je ouderwets flossen met een draad overbodig.

Het reservoir van je apparaat vul je met (mond)water, het mondstuk spuit onder hoger druk een combinatie van water en lucht tussen de tanden door. Op deze manier verwijder je achterblijvende etensresten en tandplak op plekken waar je borstel normaal gesproken niet bijkomt.

Elektrische poetsen of met de hand?; Expert legt uit!

Expert staat altijd voor je klaar

Of je nu online bestelt of een van onze 140 winkels verspreid over Nederland bezoekt, Expert staat altijd voor je klaar!

Expert staat altijd voor je klaar

Of je nu online bestelt of een van onze 140 winkels verspreid over Nederland bezoekt, Expert staat altijd voor je klaar!