Navigatie

Zo maak je mooiere smartphonefoto’s

Met deze truc maak je direct mooiere smartphonefoto’s

Smartphones en fotografie gaan hand in hand. Al sinds het begin van de iPhone is de camera een van de belangrijkste onderdelen van het toestel en tegenwoordig is de camera voor veel mensen zelf het belangrijkste onderdeel als ze op zoek zijn naar een nieuwe telefoon. Maak jij ook graag foto’s met je smartphone? Dan hebben wij een truc voor je waardoor je foto’s nog mooier worden.

Award-winning fotograaf Chase Jarvis zei het al in 2009: ”The best camera is the one you have with.” De beste camera is degene die je bij je hebt. En welke camera heb je tegenwoordig vrijwel altijd bij je? Precies, die op je smartphone. Fabrikanten besteden veel tijd en geld aan het ontwikkelen van de beste camera’s en software, maar er zijn ook technieken die je zelf kan toepassen om de mooiste foto’s te maken. En misschien wel de effectiefste: de rule of thirds.

Rule of Thirds

De Rule of Thirds, ook wel de regel van derden genoemd, is een techniek om je te helpen om een betere compositie te krijgen. Kort gezegd leg je een rooster over je scherm met drie horizontale en drie verticale lijnen. Plaats nu het onderwerp van de foto op de kruispunten van het rooster en je zal zien dat de foto dynamischer en professioneler aanvoelt. Vaak is het kruispunt rechtsonder het sterkst, maar experimenteer er gerust op los.

Rooster op je telefoon

Om jou te helpen met deze regel hebben veel smartphones de mogelijkheid om dit rooster standaard te tonen als je de camera start. Zo hoef jij niet in te schatten wat een derde van het scherm is en kan je direct het onderwerp op de perfecte plek positioneren. Staat dit rooster niet standaard aan, dan kan je het vinden in de instellingen.

Niet heilig

Deze regel van derden is een fijn startpunt, maar geeft niet altijd de mooiste foto’s. Aarzel dus niet om hem af en toe helemaal te negeren. Uiteindelijk is het belangrijker dat de foto iets met jou doet dan dat hij technisch perfect is.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt