Navigatie

Openstaande apps organiseren met Windows 11

Overzichtelijk werken met Windows 11

De kans is groot dat je regelmatig meerdere vensters open hebt staan als je op je laptop werkt. Internet, Word, Excel, en misschien nog een video op YouTube… En vaak wil je ook meerdere vensters tegelijk goed kunnen zien en er soepel mee kunnen werken. Je kan natuurlijk het formaat van de vensters handmatig aanpassen en de vensters slepen naar de plek die je wil, maar met Windows 11 kan dit makkelijker. Wij leggen je uit hoe.

-

Of je nu gegevens van Excel in een Word-bestand wil plakken of informatie van een PDF in je eigen woorden wil schrijven, we werken steeds vaker met meerdere vensters. Werk je met meerdere monitors dan kan je makkelijk de venster scheiden, maar heb je slechts een beeldscherm dan moet je alle vensters op hetzelfde scherm bekijken.

Zet je de vensters handmatig naast elkaar en hebben ze overlap, dan verdwijnt er steeds een achter de ander. En hebben ze geen overlap, dan kan het formaat zo onhandig zijn dat je niet goed de data kan zien die je nodig hebt.

In Windows zit al een manier om op een overzichtelijke manier je scherm in te delen met meerdere vensters. Door een venster naar de zijkant te slepen plaats je hem perfect in de helft van het scherm. De andere openstaande vensters worden vervolgens getoond waarna je kan kiezen welk venster je op de andere helft wil. In Windows 11 hebben ze deze optie nog wat uitgebreid en beter bereikbaar gemaakt.

Alle apps overzichtelijk

Met een Windows 11-laptop zet je de apps overzichtelijk op je scherm. Je kan kiezen voor twee, drie of vier vensters in verschillende verhoudingen. Om dit in te stellen wijs je met je muis de maximalisatieknop aan in de taakbalk van een van de vensters. Ook kan je op je toetsenbord de knop met het Windows-logo samen met de letter Z indrukken. Je kan nu de schermindeling kiezen die jij wil en vervolgens de apps selecteren die je in elk schermdeel wil hebben. Zo houd jij het overzicht en kan je altijd soepel werken.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt