Navigatie

Wat zijn de voordelen van een recirculatie afzuigkap?

Wat is een recirculatie afzuigkap?

Wanneer je thuis niet de mogelijkheid hebt tot een afvoer naar buiten, dan is een recirculatie afzuigkap de meest efficiënte manier om kookgeuren uit je keuken te krijgen. Daarnaast zijn deze afzuigkappen milieuvriendelijk en geniet je altijd van een schone lucht in de keuken. Wat een recirculatie afzuigkap nog meer in petto heeft, vertellen we je in dit artikel!

Wat is het en hoe werkt het?

Met een recirculatie afzuigkap in jouw keuken weet je zeker dat kookluchten niet blijven hangen en geniet je van een schone lucht. Dat doet de afzuigkap door de kookluchten op te zuigen, te filteren en vervolgens weer terug de keuken in te blazen. De lucht circuleert als het ware door de afzuigkap heen. Vandaar ook de naam ‘recirculatie afzuigkap’.

De ‘vieze’ kookluchten worden door een koolstoffilter schoongemaakt voordat ze terug de keuken in geblazen worden. Naast dat het filter de kookluchten schoonmaakt, zorgt het filter er ook voor dat geurtjes verdwijnen.

Voordelen van een recirculatie afzuigkap

Een groot voordeel van een recirculatie afzuigkap is dat kookluchten worden opgezogen en je in plaats daarvan schone lucht terugkrijgt. Er zijn nog meer voordelen waar je van profiteert met een recirculatie afzuigkap in je keuken.

Zo hebben dit soort afzuigkappen geen luchtafvoer nodig. Bij andere afzuigkappen, zoals wandschouwen, is dit wel nodig. Daarvoor moet er een slang van de afzuigkap naar buiten. Met een recirculatie afzuigkap is dat dus niet nodig en hoef je geen gaten in de buitenmuur te maken.

Bij een afzuigkap met luchtafvoer kan het nog wel eens voorkomen dat er tocht uit de afzuigkap komt. Dat komt dan omdat er koude lucht in de afvoerbuis komt en zo bij de afzuigkap terecht komt. Bij een recirculatie afzuigkap zal dat nooit het geval zijn.

Naast dat je geen luchtafvoer naar buiten hoef te leggen, is een recirculatie afzuigkap ook vriendelijker voor de portemonnee en makkelijker te monteren.

Nadelen van een recirculatie afzuigkap

Naast de mooie voordelen zitten er ook een enkele nadelen aan een recirculatie afzuigkap. De zuigkracht van deze afzuigkappen is namelijk een stuk minder krachtig dan afzuigkappen met luchtafvoer. Daarnaast is het van belang om af en toe het filter te vervangen. Daardoor heb je iets meer onderhoud aan deze afzuigkappen.

Monteren

Gezien het feit dat je geen luchtafvoerbuis naar buiten hoeft te leiden, is het monteren van een recirculatie afzuigkap een stuk eenvoudiger dan een afzuigkap met afvoer. Ben je zelf niet zo handig? Onze Experts gelukkig wel! Ze helpen je dan ook graag om de afzuigkap te monteren in jouw keuken.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt