Navigatie

Robotstofzuiger met dweilfunctie kopen

Robotstofzuiger met dweilfunctie

Bij het huishouden hoort stofzuigen. Dit kan best een klus zijn met een gewone stofzuiger. Een robotstofzuiger neemt je een deel van het zuigwerk uit handen. Als je veel fijnstof op de vloer hebt liggen, is een robotstofzuiger met dweilfunctie aan te raden. Een robotstofzuiger met dweilfunctie heeft een waterreservoir dat je kunt vullen met een sopje. Maar hoe werkt het precies en wat zijn de voor- en nadelen? Dat leggen we je hieronder uit.

De werking van een robotstofzuiger met dweilfunctie

Een robotstofzuiger met dweilfunctie zuigt niet alleen de vloer, maar dweilt de vloer ook. De robotstofzuiger rijdt zijn route en nadat hij het stof heeft opgezogen, sproeit de robot een beetje water op de vloer. De doek gaat over de nat gesproeide vloer heen en dweilt op deze manier de vloer. Let wel: Dit is geen vervanging voor een grondige dweilbeurt. Hardnekkige vlekken verwijder je met een dweilrobot of met een dweilsysteem. Het voordeel van een robotstofzuiger met dweilfunctie is dat het een alles-in-één apparaat is; hij kan zowel stofzuigen als dweilen. Ideaal voor een dagelijkse schoonmaakbeurt.

Wat is het verschil met een dweilrobot of een dweilsysteem?

Een dweilrobot is er om vlekken van de vloer te halen. Een dweilrobot zuigt de vloer niet, maar dweilt alleen. Met een dweilsysteem van een huishoudwinkel dweil je zelf met de hand de vloer. Met een dweilrobot of dweilsysteem kun je de vloer grondiger dweilen dan met een robotstofzuiger met dweilfunctie. Waar een robotstofzuiger met dweilfunctie ideaal is voor het dagelijks bijhouden van de huiskamer, is een dweilrobot of dweilsysteem ook geschikt voor het grotere werk.

Waar let je op bij de aanschaf van een robotstofzuiger met dweilfunctie?

  • Als je kleedjes of een tapijt in huis hebt, is het belangrijk dat de robotstofzuiger de ondergrond herkent. Zo voorkom je dat je tapijt nat wordt gesproeid. Niet alle apparaten hebben ondergronddetectie.
  • Heeft de robotstofzuiger navigatie? Maakt de stofzuiger een logische route, waarbij geen plek wordt overgeslagen?
  • Gaat de stofzuiger met dweilfunctie verder waar hij gebleven is, nadat deze weer is opgeladen?
  • Wat is de accuduur van de robotstofzuiger? Een robotstofzuiger met dweilfunctie heeft een accuduur tussen de 75 en 120 minuten.
  • Kun je de robotstofzuiger bedienen met een app op je smartphone? Hiermee bedien je de robotstofzuiger met dweilfunctie makkelijk vanuit je stoel.
  • De dweildoek is vaak wasbaar, hierdoor kun je een aantal maanden met deze doek werken.
  • Het waterreservoir heeft een inhoud van ongeveer 110 milliliter. Wanneer het reservoir leeg is, moet je het bijvullen.

Om over na te denken

Als je een robotstofzuiger met dweilfunctie overweegt, is het goed om te bedenken wat je van het apparaat verwacht. Voor het dagelijks bijhouden van de huiskamer is een robotstofzuiger met dweilfunctie prima. Hiermee houd je de vloer stofvrij en verwijder je ook het fijnstof. Maar wil je dat de robotstofzuiger ook vlekken van de vloer haalt? Dan raden wij je aan om naar een dweilsysteem of dweilrobot te kijken. Wil je weten of een robotstofzuiger met dweilfunctie bij je past of wil je meer weten over deze apparaten? Kom dan langs in een van onze Expertwinkels.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt