Navigatie

Samsung droger resetten

Meest voorkomende storingen van Samsung wasdrogers

Natuurlijk is het vervelend als je Samsung droger de was niet droogt. Gelukkig is het probleem vaak makkelijk zelf te verhelpen door de foutcode op te zoeken en de instructies te volgen. Ook vertellen we je hoe je de droger kunt resetten bij een storing. In sommige gevallen raden we aan om een monteur in te schakelen. Lees hieronder verder over wat te doen als je Samsung droger een foutmelding geeft.

Samsung droger resetten
Samsung reset

Hoe kun je een Samsung wasdroger resetten?

Zet de droger uit en trek de stekker eruit. Laat het apparaat minimaal 30 seconden uitstaan voordat je het weer aansluit en inschakelt. Als het apparaat een foutcode geeft, zoek dan eerst hieronder de foutcode op en volg de instructies. Soms zal je de hulp van een monteur moeten vragen.

Samsung droger foutcode tE, tE2 of tE4

Als je Samsung wasdroger een van de foutcodes tE, tE2 of tE4 geeft, is mogelijk het pluizenfilter verstopt. Verwijder het filter, veeg het stof eraf en spoel het schoon onder de kraan. Droog het filter met een theedoek en plaats het terug in de droger. Zuig ook het rooster van de condensor schoon met een stofzuiger. Het is belangrijk om het pluizenfilter na elke droogbeurt pluisvrij te maken.

Vochtsensor foutcode

Samsung droger foutcode tE5

Als er foutcode tE5 op de display van je Samsung droger staat, heeft de temperatuursensor een storing. Zet de droger uit, wacht 5 minuten en start daarna het programma opnieuw.

Samsung droger foutcode dE of dF

Bij foutcode dE of dF bij een Samsung droger, zit er wasgoed tussen de deur. Zorg ervoor dat het wasgoed goed in de trommel zit en dat het niet tussen de deur komt. Sluit de deur zodat je een klik hoort.

Deur AEG droger

Samsung droger foutcode HC of HE

Een Samsung droger geeft foutcode HC of HE als de compressor oververhit is. Als dit gebeurt moet je de droger minimaal 20 minuten uitzetten om de compressor af te laten koelen. Probeer daarna of de droger het weer doet. Heeft dit geen effect, zet de droger dan opnieuw uit en druk afhankelijk van het model de knoppen “tijd + gemengde was” of “droogniveau + gemengde was” in en zet de droger opnieuw aan. Laat de knoppen los wanneer DE in het display verschijnt of wanneer alle lampjes branden. Zet de droger vervolgens nog een laatste keer uit en weer opnieuw aan.

Samsung droger foutcode 2E

Bij foutcode 2E krijgt een Samsung droger geen stroom. Test het stopcontact door er een ander apparaat op aan te sluiten en controleer of de stekker er goed in zit. Werkt het stopcontact niet? Dan ligt het probleem niet bij de wasdroger.

Samsung droger foutcode 3E

Bij foutcode 3E werkt de motor van de Samsung droger het niet. Zet de droger uit en start het droogprogramma daarna opnieuw.

Samsung droger foutcode 5E

Geeft je Samsung wasdroger foutcode 5E? Dan heeft hij een vol condensreservoir en wordt het tijd om het reservoir te legen. Haal het condensvochtreservoir uit de droger en laat het water eruit lopen bij een gootsteen. Plaats het lege reservoir vervolgens terug in de droger en start het programma opnieuw.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt