Navigatie

Samsung-telefoon kwijt? Dit kan je doen

Telefoon terugvinden

We zijn tegenwoordig niks meer zonder onze telefoon. We gebruiken hem om in contact te blijven met onze vrienden en familie, de mooiste herinneringen op te slaan of aan te halen en om overal de weg te kunnen. Als je je telefoon kwijt bent kan je je dan ook behoorlijk onthand voelen. Heb je een Samsung Galaxy-telefoon, dan kan je je telefoon gelukkig makkelijk terugvinden. Hoe je dat doet? Dat leggen we uit op deze pagina.

Er is maar een oogwenk onoplettendheid nodig om je telefoon kwijt te raken. Of dit nou thuis is tussen een stapel oude kranten of ergens onderweg. Vaak kan je je telefoon alweer snel terugvinden door jezelf te bellen, maar als je alleen bent of als je volume uitstaat schiet je hier niet zoveel mee op. Heb je een Samsung-telefoon, dan kan je gelukkig alsnog te telefoon opsporen.

-

Rinkelen

Ben je je telefoon thuis kwijtgeraakt? Dan kan je een geluid laten afspelen om hem snel te lokaliseren. Ga op een computer naar de Find My Mobile-pagina van Samsung en log-in met je Samsung-account.

Hier zie je een kaartje met de locatie van de telefoon en verschillende opties. De makkelijkste is om de telefoon te laten rinkelen. Klik hierop, volg het geluid in je huis en voor je het weet heb je je telefoon weer terug.

Opsporen

Is je telefoon niet thuis, dan kan je hem via de kaart opsporen. Is de telefoon in beweging of is hij ergens waar jij niet bent geweest, dan is hij waarschijnlijk door iemand meegenomen. Mogelijk door een bezorgde burger, maar je telefoon kan ook gestolen zijn. Vermoed je dit laatste, ga dan niet zelf de confrontatie aan met de dief, maar schakel de politie in.

Wil je niet het zicht op je telefoon verliezen doordat de accu leeg raakt, dan kan je op Verleng de levensduur van de accu klikken. Hiermee gebruikt de telefoon de optimale instellingen om de accuduur zo lang mogelijk te verlengen. Zo vergroot je de kans dat je de telefoon terugvindt.

Je gegevens veiligstellen

Wil je niet dat de vinder of dief bij je gegevens kan, dan kan je via dit menu ook je telefoon vergrendelen. Het is dan voor niemand mogelijk om de telefoon te gebruiken. Heb je je telefoon terug, dan kan je hem via ditzelfde menu weer ontgrendelen zodat je weer aan de slag kan. Betaal je vaak contactloos, dan worden met dit vergrendelen ook de gekoppelde betaalpassen losgekoppeld zodat er ook niet betaald kan worden met de telefoon.

Alle gegevens wissen

Zie je je telefoon opduiken in het buitenland, dan is de kans klein dat je hem nog terugkrijgt. Het is dan verstandig om de gegevens te wissen. Voor je dit doet kan je nog een back-up maken van de gegevens die erop staan zodat je die snel op een nieuw toestel kan zetten. Klik vervolgens op gegevens wissen om je telefoon volledig te resetten.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt