Navigatie

Scheerapparaat met trimmer

Hoe trim je met een scheerapparaat?

Veel scheerapparaten hebben een uitklapbare precisietrimmer of een trimmer opzetstuk waarmee je je baard korter kunt trimmen, je snor en bakkebaarden bij kunt werken en strakke lijnen kunt maken. Scheerapparaten hebben verschillende soorten trimmers: een uitklapbare precisietrimmer, een precisietrimmer opzetstuk of een baardtrimmeropzetstuk. Of als je je baard alleen wil trimmen en niet helemaal glad wil scheren, kun je kiezen voor een baardtrimmer. Hieronder vertellen we je alles over deze soorten trimmers en waarvoor je ze gebruikt.

Bekijk alle scheerapparaten met trimmer

Scheren van de baard

Hoe werkt een scheerapparaat met precisietrimmer?

Een precisietrimmer is perfect voor het bijwerken van details en het maken van strakke lijnen. Verder werk je met een precisietrimmer je snor en bakkebaarden bij en kun je je nekharen ermee trimmen. Bij scheerapparaten zijn er twee soorten precisietrimmers. Sommige scheerapparaten hebben een uitklapbare precisietrimmer en andere hebben een precisietrimmer als opzetstuk dat je op je scheerapparaat kunt klikken.

Hoe werkt een scheerapparaat met baardtrimmer opzetstuk?

Sommige scheerapparaten hebben een opklikbare baardtrimmer. Een langere baard moet je eerst korter trimmen of knippen voordat je hem kunt scheren en daarvoor is dit opzetstuk ideaal. Zo kun je je baard eerst kort trimmen en daarna helemaal glad scheren.

Verder kun je dit opzetstuk ook heel goed gebruiken als je je baard niet helemaal glad wil scheren maar wel wat korter wil trimmen. Doordat het opzetstuk de afstand tussen de scheerkoppen en je huid groter maakt, trim je je baard korter maar scheer je niet helemaal glad.

Als je je baard nooit helemaal glad wil scheren, kijk dan ook eens naar een baardtrimmer. Een baardtrimmer is namelijk helemaal gespecialiseerd in het trimmen van jouw baard.

Kies voor een baardtrimmer als je alleen wil trimmen

Als je je baard niet helemaal glad wil scheren, dan is een baardtrimmer een nog betere optie dan een scheerapparaat met een trimopzetstuk. Een baardtrimmer heeft meerdere lengtestanden, zodat je je baard precies zo kort kunt trimmen als je zelf wil. Ook kun je tijdens het trimmen de lengtestand makkelijk aanpassen zodat je de vorm van je baard goed kunt stylen en een mooie overgang van kort naar lang kunt trimmen. Verder beschikken de meeste baardtrimmers ook over een precisietrimmer voor het maken van strakke lijnen of om je snor of bakkebaarden mee bij te werken.

Bekijk alle baardtrimmers

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt