Navigatie

Zo voeg je zonder telefoon een Sonos-speaker toe aan een groep

Speakers groeperen zonder telefoon

Sonos is misschien wel het populairste wifi-speakermerk ter wereld. In Nederland alleen al staan speakers en soundbars van dit legendarische merk in tienduizenden woningen. En hoewel veel mensen ze met liefde gebruiken is er een functie die vaak over het hoofd wordt gezien. Welke dat is, dat lees je op deze pagina.

Al bijna 20 jaar geleden kwam Sonos met een revolutionair nieuw product: een speaker die je kan aansturen via wifi. Muziek stream je nu eenvoudig vanaf je smartphone of tablet naar de speaker waardoor je geen cd’s meer hoeft te wisselen of te zoeken. En in die 20 jaar heeft Sonos veel nieuwe technieken ontwikkeld om het luisteren naar muziek nog makkelijker, mooier en fijner te maken. Maar sommige technieken worden een beetje overschaduwd, hoe handig ze ook zijn. Een van die technieken is het snel toevoegen van een speaker aan een groep.

Sonos-speaker toevoegen aan groep zonder telefoon

Stel je voor: je luistert muziek in de woonkamer en moet gaan koken. Eenmaal in de keuken besef je dat de muziek nog alleen in de woonkamer speelt en niet op de Sonos-speaker in de keuken. En je telefoon ligt niet in de buurt. Je kan dan natuurlijk op zoek naar je telefoon, de speaker veranderen en weer terug naar de keuken lopen, maar het kan makkelijker.

Druk op de speaker 3 seconden op de play-knop en de speaker groepeert automatisch met de speaker waar muziek op afspeelt. In dit voorbeeld speelt de muziek dan dus direct over zowel de speaker in de woonkamer als over de speaker in de keuken.

De juiste speaker

Door de play-knop 3 seconden in te drukken groepeert de speaker met de speaker die het meest recent is begonnen met het afspelen van muziek. Heb je zelf je favoriete artiest opgezet en hebben je kinderen vervolgens iets aangezet waar jij minder van geniet, dan wil je de speaker in de keuken natuurlijk wel met de juiste groeperen. Klinkt opeens de muziek van je kinderen door de keuken, dan kan je simpelweg nog een keer de play-knop 3 seconden indrukken om een groep te maken met de voorlaatste speaker die begon met afspelen. Zo heb je alsnog snel jouw favoriete muziek tijdens het koken.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt