Navigatie

Telefoon laadt niet op

Laadt je telefoon niet meer op? Dit kan je doen

Veel mensen zijn tegenwoordig nergens meer zonder hun mobiele telefoon. Hiermee houden ze niet alleen contact met hun vrienden en familie, maar ze betalen er ook mee, luisteren er muziek mee en gebruiken hun smartphone om de weg te vinden. Maar met een lege accu heb je er helemaal niks aan. Laadt jouw telefoon niet meer op? Dan is er gelukkig wel een aantal dingen die je kan proberen.

Mobiele telefoons zijn ver gekomen sinds de Nokia 3310. Je kan nu niet meer alleen overal bellen, maar ook overal internetten, muziek luisteren en zelfs betalen met je telefoon. Maar er is (naast Snake) een punt waarop moderne telefoons het wel moeten afleggen tegen de oude vertrouwde 3310: de accuduur. Tegenwoordig is het vrijwel altijd nodig om je telefoon elke dag aan de lader te leggen. Maar wat als de telefoon niet meer op wil laden? Wij geven een aantal mogelijke oplossingen zodat jij weer snel met je telefoon in de weer kan.

Oplader of kabel vervangen

Laadt je telefoon niet op, dan is de kans het grootst dat er iets mis is met de oplader of de oplaadkabel. Zeker als je geen oplader en kabel van een A-merk gebruikt is de kans aanwezig dat deze het snel voor gezien houden. Is de oplader kapot (en heb je geen andere in de buurt), dan kan je de telefoon via de kabel nog wel opladen via een laptop. Is de kabel defect en heb je geen andere, dan kan je mogelijk de telefoon nog opladen via een draadloos oplaadpad.

Stopcontact checken

Het is misschien een open deur, maar check ook of het stopcontact wel werkt. Je kan dit makkelijk doen door bijvoorbeeld een lamp aan te sluiten. Hier in Nederland zal dit meestal geen probleem zijn, maar zeker als je op vakantie bent kan het stroomnetwerk wat minder betrouwbaar zijn. Ook vind je dan wel eens stopcontacten met een aan-/uitknop die alleen werken als je de knop omzet.

Oplaadpoort schoonmaken

Zit je telefoon vaak in je broekzak of in een (stoffen) tas, dan kunnen er in de loop der tijd veel pluisjes in de oplaadpoort verzamelen. Als al deze pluisjes ervoor zorgen dat de oplaadkabel niet goed in contact komt met de contactpunten in de poort, dan zal de telefoon niet of nauwelijks opladen. Zie je veel pluisjes in je usb-poort (of Lightning-poort als je een iPhone hebt) dan kan je deze er het best uit proberen te blazen met perslucht.

Wat als de oplaadpoort niet werkt

Lijkt het erop dat je oplaadpoort niet werkt? Dan is dat tegenwoordig gelukkig niet meer helemaal het eind van de wereld. Heb je een telefoon die draadloos kan opladen, dan kan je de telefoon met een draadloos oplaadpad blijven opladen en gewoon blijven gebruiken.

Laadt je telefoon niet draadloos op, of wil je hem af en toe aansluiten op een computer, dan zal je de oplaadpoort moeten laten vervangen. Sommige telefoonfabrikanten maken dit makkelijker dan anderen, dus wij raden aan om de Expertwinkel bij jou in de buurt te bezoeken om te vragen naar de mogelijkheden.

Accu (laten) vervangen

Lijkt de telefoon helemaal nier meer op te laden, dan is de kans groot dat de accu vervangen moet worden. Dit kan een vrij lastige ingreep zijn en is niet zonder risico. Als je een fout maakt kan je al je gegevens die niet op een cloud staan kwijtraken. Het is daarom verstandiger om dit over te laten een professional. Bezoek de Expertwinkel bij jou in de buurt voor advies.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt