Navigatie

Zo laad je je telefoon sneller op

Tips voor het sneller opladen van je telefoon

Zonder mobiele telefoon zijn veel mensen tegenwoordig nergens meer. Soms ook letterlijk door de handige navigatie-apps. Maar, smartphones hebben helaas wel een achilleshiel: de accu. Heb je net een nieuwe telefoon, dan kan deze makkelijk een dag doorkomen. Maar is hij wat ouder, draaien er veel apps op de achtergrond of gebruik je hem gewoon heel veel, dan kan het gebeuren dat de accu het eind van de dag niet haalt.

Ga je de deur uit en ben je bang dat de accu het niet de hele dag volhoudt? Of ben je even een korte tijd op een plek met een stopcontact? Dan kan je je telefoon natuurlijk even snel aan de oplader hangen om hem wat extra power te geven. En heb je erg veel haast? Dan is er ook een manier om je telefoon sneller op te laden. Wat? Dat vertellen we je op deze pagina.

Apps afsluiten

Om met de open deur te beginnen: sluit alle apps af die je niet gebruikt. Klik je apps weg, dan kan het zijn dat ze op de achtergrond doorgaan. Dit is handig als je er snel weer bij wil, maar kost wel veel energie. Sluit alle apps af en je telefoon laadt sneller op én gaat langer mee.

Vliegtuigmodus

Elk toestel laadt sneller op als hij geen energie gebruikt. Wil je je telefoon snel opladen, dan kan het daarom helpen om hem helemaal uit te zetten. Het nadeel hiervan is dat de telefoon juist weer veel stroom nodig heeft om helemaal op te starten. Zeker als je weinig tijd hebt kan het uitzetten van je telefoon averechts werken.

Wat je wel kan doen is de vliegtuigstand van je telefoon aanzetten. In deze stand worden de wifi- en netwerkantenne uitgeschakeld waardoor je het stroomverbruik voor een groot deel kan beperken.

De juiste lader

Heb je weinig tijd, dan maakt de juiste lader veel uit. Gebruik bij voorkeur een echte lader en laad je telefoon niet op via een laptop en kies voor hoogwaardige opladers. Heb je vaak tijdnood, dan kan een snellader een verstandige investering zijn. Hiermee heb je al in een paar minuten genoeg power om uren door te komen.

Bonus: de powerbank

Ben je vaak de hele dag (of zelfs meerdere dagen) onderweg, dan kunnen alle korte oplaadmomenten onpraktisch worden. Koop je een powerbank dan kan je, waar je ook bent, je telefoon opladen. Zo ben je de hele dag bereikbaar.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt