Navigatie

Tijdslimiet instellen op een Chromebook

Zo stel je een tijdslimiet voor je kinderen in op een Chromebook

Even een potje gamen kan voor kinderen al snel uitlopen in een urenlange sessie. Soms is daar niks mis mee, maar als dit regelmatig gebeurt kan het verstandig zijn om wat maatregelen te treffen. Met een Chromebook kan je makkelijk een tijdslimiet instellen zodat de Chromebook na een bepaalde hoeveelheid schermtijd afsluit. Het is ook mogelijk om alleen bepaalde apps na een bepaalde tijd af te sluiten, zodat school- en huiswerk maken nog wel mogelijk blijft.

Lees ook:

Hoe veilig is een Chromebook?

Schermen hebben een ontzettende aantrekkingskracht op kinderen. Voor je het weet zitten ze de hele dag achter een computer in plaats van dat ze buiten spelen, een boek lezen of met vriendjes spelen. Daarom kan je met een Chromebook makkelijk een tijdslimiet instellen. Hebben ze de schermtijd voor een dag gehad, dan vergrendelt de Chromebook en kunnen ze niet meer inloggen. Ze krijgen een melding als ze nog 5 of 1 minuut hebben en als de limiet is bereikt.

Overigens geldt deze limiet ook voor Android-telefoons, zodat ze niet gewoon verder spelen op een ander scherm.

Om je kind een daglimiet schermtijd te geven volg je een paar stappen.

  1. Open de Familiy Link-app
  2. Selecteer het kind waarvoor je een limiet wil instellen
  3. Klik op Schermtijd en selecteer hier de optie Instellen of Limieten bewerken
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm

Een tijdslimiet op bepaalde apps

Computers zorgen voor een lastig dilemma. Aan de ene kant wil je niet dat je kinderen de hele dag spelletjes spelen, maar aan de andere kant hebben ze de computer wel nodig voor school- en huiswerk. Met een Chromebook kan je voor specifieke apps een tijdslimiet instellen. Zo kunnen ze direct na school even een spelletje spelen om te ontspannen, maar zitten ze niet tot diep in de nacht te gamen doordat ze de tijd kwijt zijn geraakt. Na een half uur sluit de app af, maar is de computer nog wel te gebruiken, zodat ze nog gewoon huiswerk kunnen maken.

Een tijdslimiet op bepaalde apps stel je in een paar stappen in.

  1. Open de Familiy Link-app
  2. Selecteer het kind
  3. Ga naar Apps beheren en klik op Meer
  4. Zoek de app waar je een daglimiet op wil en klik op de zandloper
  5. Klik op Limiet beheren, wijzig de tijdslimiet en klik op Bewerken
  6. Zodra het betreffende kind weer online komt zal de tijdslimiet worden geüpdatet

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt