Navigatie

TV reageert niet op de afstandsbediening

Werkt de afstandsbediening van je tv niet meer? Probeer deze tips

Wie kent het niet. Je wil de tv op een andere zender zetten of probeert het volume te wijzigen, maar als je op de afstandsbediening drukt gebeurt er niks. Hoe hard je ook de toetsen indrukt, hoe precies je ook probeert te mikken, niks lijkt te werken. Meestal zijn nieuwe batterijen de oplossing, maar het kan voorkomen dat het probleem blijft. Wat je dan kan doen, dat leggen we hier uit.

-Afstandsbediening werkt niet

Het is erg frustrerend als je afstandsbediening het opeens niet meer doet. Niet alleen moet je opeens opstaan om iets met je tv te doen, ook is er veel minder mogelijk. Gelukkig is er meestal niks ernstigs aan de hand. Werkt je afstandsbediening niet meer, probeer dat deze stappen en voor je het weet zap je weer langs alle zenders vanaf luie stoel.

Werkt de tv goed

Dit klinkt misschien als een open deur, maar controleer ook even of de tv goed werkt. Zit de stekker bijvoorbeeld in het stopcontact. Staat de tv wel aan maar reageert hij nergens op, dan kan het helpen om de tv (handmatig) uit en aan te zetten of zelfs te resetten. Hoe je dit precies dit verschilt per tv, controleer daarvoor de handleiding.

Check of het signaal niet geblokkeerd wordt

Veel afstandsbedieningen werken via een infraroodsignaal dat door de televisie wordt ontvangen. Hoewel infrarood meestal prima werkt heeft het wel een klein nadeel: het werkt alleen als het signaal de ontvanger bereikt. Heb je een tv op een kastje staan met allerlei andere dingen (bijvoorbeeld een soundbar), controleer dan of de ontvanger niet geblokkeerd wordt.

Koppel de afstandsbediening opnieuw

De meeste afstandsbedieningen werken direct met je tv, maar soms moet je de afstandsbediening eerst met je televisie koppelen. Heb je dit moeten doen toen je de tv net installeerde, dan kan je proberen dit nog een keer te doen. Hoe je dit precies moet doen staat beschreven in de gebruiksaanwijzing van de televisie.

Ontkoppel de randapparatuur

Soms kan randapparatuur het signaal van je afstandsbediening verstoren waardoor het minder goed opgepikt wordt. Probeer alle randapparatuur los te koppelen en de stekkers uit het stopcontact te halen. Werkt de afstandsbediening nu wel, dan kan je de apparatuur een voor een weer aansluiten om te kijken welk apparaat de schuldige is.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt