Navigatie

Beveiligingstips voor Gmail

Veilig online - Zo bescherm je je Gmail-account tegen indringers

E-mail is niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Je gebruikt dit niet alleen meer om in contact te blijven met je vrienden en familie over de hele wereld, maar het is tegenwoordig een centraal element in je online wereld. En dat brengt de nodige risico’s met zich mee. Gebruik jij Google Gmail? Dan leggen wij op deze pagina uit hoe je je emailadres beschermt tegen indringers, zodat je met een gerust hart kan internetten.

Beveiligingstips Gmail

Via je emailadres heb je tegenwoordig toegang tot allerlei essentiële zaken. En mochten kwaadwillenden toegang krijgen tot jouw emailaccount, dan kunnen gevolgen enorm zijn. Van grote aankopen die op jouw naam worden gedaan tot toegang tot allerlei privégegevens.

Het is daarom belangrijk dat je indringers buiten de deur houdt. Dit kan (natuurlijk) door een sterk wachtwoord te verzinnen, maar helaas is dit tegenwoordig niet genoeg. Als je op een website een account met je emailadres hebt gemaakt en de website wordt gekraakt, dan kunnen de inloggegevens op straat komen te liggen. Gelukkig is er een oplossing om cybercriminelen tegen te gaan: tweestapsverificatie.

MFA

Wat is tweestapsverificatie?

Tweestapsverificatie, ook wel Multi Factor Authentication (MFA) genoemd, is een extra stap in het inlogproces. Herkent Google het apparaat waarop geprobeerd wordt in te loggen niet, dan vraagt Google om een extra bevestiging dat jij het bent, bijvoorbeeld door een sms-bericht met een code naar je telefoon te sturen. Vul jij deze code in op de site, dan bevestig je dat jij dit bent en dat je wil inloggen.

MFA

Hoe stel je tweestapsverificatie in bij Gmail?

Het instellen van tweestapsverificatie in Google duurt maar een paar stappen en is in enkele minuten geregeld.


  1. Log in bij Google (als je dat nog niet bent)
  2. Klik op je gebruikersicoontje en op ‘Je Google-account beheren’.
  3. Klik in het linker menu op ‘beveiliging’.
  4. Bij het blokje ‘Inloggen bij Google’ klik je op ‘Verificatie in 2 stappen’ en vervolgens op ‘Aan de slag’.
  5. Vul nog een keer je wachtwoord in.
  6. Vul je telefoonnummer is en kies op je liever een sms krijgt of gebeld wordt met een code. Je kan er bij ‘Meer opties weergeven’ ook voor kiezen om gebruik te maken van een app of een apart apparaatje (mits je deze hebt).
  7. Bevestig je keuze door de code in te voeren die je via de hierboven gekozen methode hebt gekregen.
  8. Klik op ‘Aanzetten’.

Conclusie

Voor veel gebruiken is e-mail tegenwoordig essentieel. Het is dan ook erg belangrijk dat cybercriminelen geen toegang tot jouw emailaccount krijgen. De beste manier om dit te voorkomen is door tweestapsverificatie aan te zetten. Heb je een Gmail-account? Dat zet je dit makkelijk in 8 korte stappen aan. Zo kan jij met een gerust hart internetten en hou je boeven buiten de deur.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt