Navigatie

Vaatwasser droogt niet goed?

Vaat nog nat? Wij geven tips!

Een vaatwasser scheelt je veel tijd in de keuken. Niet alleen de afwas wordt voor je gedaan, maar ook het drogen. Het kan echter voorkomen dat je de schone vaat wil opruimen en dat er nog allemaal water in en op je glazen, bakjes, pannen en borden ligt. Wat er gebeurd is, waarom de vaatwasser niet (meer) goed droogt en wat je eraan kan doen, dat leggen we hier voor je uit.

Zout in de vaatwasser?

Is de vaat nog nat?

Wie kent het niet. De vaatwasser heeft gedraaid, alles is schoon en op het moment dat je alles wil opruimen merk je dat het meeste nog nat is, waardoor je alsnog met een theedoek aan de slag moet. Gebeurt dit vaker dan je lief is? Wij leggen uit hoe het komt en wat je eraan kan doen.

Vaatwasser zout | Expert

Vaatwasser direct openen

De meeste vaatwassers drogen door verdamping. Door jouw vaat flink warm te maken verdampt het water dat erop ligt. Als je de vaatwasser een stukje openzet kan de damp makkelijk weg waardoor de kans kleiner is dat het alsnog neerslaat op jouw servies.

Er zijn vaatwassers waarbij de deur automatisch een stukje opengaat als het programma klaar is. Erg handig als je net even de deur uit bent of vaak vergeet om hem zelf te openen.

Vaatwasser bijvullen | Expert

Was je kunststof servies?

De manier waarop vaatwassers het servies drogen is ook de reden waarom kunststof servies moeilijk droogt. Kunststof wordt minder snel warm, waardoor het water niet verdampt. Houd hier rekening mee als je een vaat draait met kunststof bekers, bakjes, borden en bestek en ga ervan uit dat je zelf nog even met de theedoek in de weer moet.

Glansspoelmiddel vaatwasser

Gebruik glansspoelmiddel

Glansspoelmiddel is niet alleen een goedje dat ervoor zorgt dat jouw glazen keer op keer sprankelend uit de machine komen, het zorgt er ook voor dat jouw glazen droger zijn. Glansspoelmiddel laat een dunne coating achter op het glas waardoor waterdruppels minder snel aan het glas ‘kleven’. Het water loopt dus sneller weg, wat zorgt voor een drogere vaat.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt