Navigatie

Vaatwasser inruimen

Hoe ruim je de vaatwasser in

Om de vaatwasser optimaal te gebruiken, is het belangrijk om de vaatwasser goed in te ruimen. Met een goed ingeruimde vaatwasser wordt de vaat schoner en wordt een blokkade van de sproeiarm voorkomen. Op deze pagina lees je hoe je het beste de vaatwasser inpakt.

Vaatwasser inruimen

De onderste korf

Onderin de vaatwasser doe je de zware en grote vaat, zoals borden en pannen. Zet pannen en schalen onderin, dit zijn vaak grote en zware voorwerpen. Zet de pannen en schalen op zijn kop, op die manier kunnen de voedselresten uit de pannen en schalen spoelen. Doordat de schalen en pannen ondersteboven liggen, blijft er geen water in staan.

De bovenste korf

Bovenin de vaatwasser zet je de mokken, kopjes en glazen. Deze zet je ondersteboven in het rek. In het bovenste rek zet je ook bakjes en schaaltjes. Boven in de vaatwasser wordt het minder warm, waardoor de kans op vervorming van kunststof bakjes erg klein is.

Vaatwasser reinigen

De besteklade of bestekmand

Bestek plaats je in de daarvoor bestemde mand of lade. Zorg dat het bestek goed is verdeeld over de lade of mand, het water kan dan tussen het bestek doorspoelen voor de beste reiniging. In een lade leg je het bestek naast elkaar. Heb je een bestekmand? Dan is het aan jou hoe je de messen plaatst. Om te zorgen dat je jezelf niet snijdt raden we aan om de messen met het handvat naar boven in de bestekmand te doen.


Tips

Om er zeker van te zijn dat je vaat schoon uit de vaatwasser komt is het goed om op de volgende punten te letten.

  • Is de vaatwasser niet te vol. Een te volle vaatwasser kan niet goed bij alle vaat, zo kan het zijn dat er etensresten aan borden blijft zitten.
  • Zorg ervoor dat de sproeiarmen vrij kunnen ronddraaien. Controleer dit zodra je klaar bent met de vaatwasser inpakken.
  • Zijn etensresten aangekoekt aan de pan of ovenschaal? Zet de schaal of pan dan eerst in de week, voordat je het in de vaatwasser zet.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt