Navigatie

Hoe bouw je een vaatwasser uit?

Een checklist voor het uitbouwen van je vaatwasser!

Veel mensen die een vaatwassen kopen kiezen voor een ingebouwde vaatwasser. Prachtig verborgen in je keuken, compleet in toon met jouw interieur en nergens in de weg, voor veel mensen is een inbouwvaatwasser een ideale oplossing. Maar… hoe blij je ook met je inbouwvaatwasser bent, op een gegeven moment is het tijd voor een nieuwe of een reparatie. Dan moet je de vaatwasser weer uitbouwen. Hoe je dat doet, dat leggen we op deze pagina voor je uit.

Een ingebouwde vaatwasser is erg mooi, maar er komt een tijd dat hij er (even) uit moet. Gelukkig is dit vrij eenvoudig en kan je al in enkele minuten klaar zijn. Omdat het wel zo fijn is om even overzichtelijk te hebben hoe het moet hebben wij een duidelijk stappenplan voor je opgesteld, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Vaatwasser uitbouwen
Uitbouwen vaatwasser

Zo bouw je een vaatwasser uit

  1. Draai de kraan dicht en haal de stekker uit het stopcontact. Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar als je het te laat bedenkt kan je al flink in de ellende zitten.
  2. Koppel de vaatwasser los. Begin bij het loskoppelen van alle kabels, slangen en snoeren. Het lijkt misschien makkelijker om dit te doen als je de vaatwasser al onder je keukenblad vandaan hebt gehaald, maar dan loop je het risico dat je iets stuktrekt of dat je last krijgt van lekkage. Lukt het niet om de vaatwasser los te koppelen voor je hem naar voren schuift, wees dan extra voorzichtig.
  3. Verwijder het deurpaneel. Meestal is dit een kwestie van enkele schroeven losdraaien. De schroeven zitten meestal aan de binnenkant van de deur en zijn eenvoudig te vinden. Let erop dat je het paneel niet laat vallen of beschadigd, want deze wil je weer gebruiken voor de volgende vaatwasser.
  4. Verwijder de plint. Hoe dit het beste gaat is afhankelijk van jouw keuken.
  5. Verwijder de schroeven die de vaatwasser bevestigen aan jouw keukenblad of aan het kastje ernaast.
  6. Draai de pootjes omlaag. Onderaan de vaatwasser vind je drie schroeven. Met de linker en rechter draai je de linker- en rechterpoot omlaag en met de middelste verstel je de achterste poot.
  7. Nu kan je de vaatwasser onder het keukenblad vandaan schuiven.
Vaatwasser uitbouwen | Expert

Expert doet het voor je

Wil je er zelf niet mee aan de slag? Omdat je het spannend, zwaar of moeilijk vindt of omdat je er gewoon helemaal geen zin in hebt, onze Expert helpen je graag. Neem contact op met de Expertwinkel bij jou in de buurt en maak een afspraak.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt