Navigatie

Welke ventilator kopen?

Ventilator kopen? Wij adviseren je graag!

Wanneer je een ventilator gaat kopen, kun je uit veel soorten kiezen. Iedere ventilator heeft andere mogelijkheden. Hieronder vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe ventilator.

Expert biedt een ruim assortiment ventilatoren, van o.a. Bestron, Tristar, Honeywell en Boneco. Zo weet je zeker dat je bij Expert een ventilator koopt waar je lang plezier van hebt. Wil je graag persoonlijk advies? Kom dan naar een van onze 140 winkels.

Bekijk alle ventilatoren bij Expert

Ventilator advies
Ventilator advies

Welke ventilator kies je?

Een ventilator koelt lucht niet af, maar blaast het een ruimte door. Hierdoor ontstaat een aangename bries op warme zomerdagen die de gevoelstemperatuur verlaagt. Door de luchtstroom van de ventilator lijkt het koeler. Er zijn verschillende soorten ventilatoren: tafelventilatoren, staande ventilatoren, torenventilatoren, vloerventilatoren en plafondventilatoren. Daarnaast zijn er modellen die de lucht niet alleen uitblazen maar eerst ook zuiveren. Wat zijn de verschillen tussen deze ventilatoren en wat zijn de voor- en nadelen? Je leest het hieronder.

Tafel ventilator

Tafel ventilator

Een tafel ventilator is een eenvoudige, kleine ventilator en zorgt voor een koel briesje vanaf je bureau of tafel. Ideaal voor als je verkoeling wil terwijl je achter je bureau aan het werk bent. De meeste tafelventilatoren kunnen heen-en-weer draaien zodat de lucht over een breder gebied wordt geblazen.

Staande ventilator

Staande ventilator / Statief ventilator

Een staande ventilator staat op de grond en heeft een hoge steel zodat hij op de goede hoogte staat. Met een staande ventilator verlies je geen ruimte op je bureau of tafel. Een staande ventilator kan  heen-en-weer draaien zodat de lucht over een breder gebied wordt geblazen.

Een statiefventilator heeft een in hoogte verstelbare steel. Zo kun je de ventilator heel precies op de gewenste hoogte plaatsen.

Vloer ventilator

Vloer ventilator

Een vloerventilator plaats je op de vloer. Een vloermodel ventilator is heel krachtig en is geschikt voor grotere ruimtes. Je kunt de hoek waarin de ventilator blaast naar boven of naar beneden aanpassen. Een vloerventilator draait niet heen-en-weer maar blaast in één richting.

Plafond ventilator

Plafond ventilator

De plafondventilator wordt veel gebruikt in slaapkamers. Ze maken weinig geluid en produceren veel luchtcirculatie. Sommige modellen hebben een ingebouwde lamp.

Let er bij een plafondventilator op dat het aansluitpunt genoeg draagkracht heeft om de ventilator stevig op te hangen. Ook moeten de bladen van de ventilator op een veilige hoogte hangen van minimaal 230 cm.

Toren ventilator

Toren ventilator / Zuilventilator / Kolomventilator

Een torenventilator staat op de grond en is circa 80 cm hoog. In tegenstelling tot een traditionele ventilator blaast een torenventilator op meerdere hoogtes lucht uit. Torenventilators zijn compact, maar heel krachtig. Er bestaan ook torenventilatoren met een ingebouwde ionisator voor het reinigen en verschonen van de lucht in je kamer. Torenventilatoren kunnen heen-en-weer draaien zodat de lucht over een breder gebied wordt geblazen.

Ventilator naast bed

Geluidsniveau – Hoeveel geluid maakt de ventilator?

Het geluidsniveau van een ventilator wordt gemeten in decibel (dB) en is met name van belang in de slaapkamer. Je wil immers rustig kunnen slapen. De meeste ventilatoren hebben op de hoogste stand een geluidsniveau tussen de 50 en 65 dB.

Ventilator met luchtreiniging

Ventilator met luchtreiniger

Sommige torenventilatoren hebben een luchtreinigende functie. Filters nemen slechte stoffen op. Zo hebben luchtverontreinigende zaken als sigarettenrook, smog, pollen, virussen en schimmels geen kans. Een luchtreiniger is ideaal voor mensen met een allergie of longaandoening.

Bekijk luchtreinigers

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!