Navigatie

Vriezer vervoeren

Stappenplan voor het vervoeren van je vriezer

Als je gaat verhuizen en je wilt de vriezer meenemen, dan wil je natuurlijk dat die zonder schade aankomt bij je nieuwe huis. In de volgende vier stappen leggen we je uit hoe je de vriezer het beste kunt vervoeren.

1. Zorg voor een lege vriezer

Zorg ervoor dat je in de weken voor de verhuizing geen nieuwe producten in de vriezer doet. Wat er nog in de vriezer zit kan geconsumeerd worden. Voedsel dat overblijft kun je eventueel nog tijdelijk bewaren in een koelbox.

2. Schakel de vriezer uit

Trek de stekker uit het stopcontact. Doe dit minimaal een dag voor de verhuizing van de vriezer. Mocht er ijsvorming in de vriezer zijn dan is er nog tijd om te ontdooien. Het overige ijs krab je los met een onscherp voorwerp. Maak de vriezer schoon met een sopje, het liefst met een pH-neutraal schoonmaakmiddel.

3. Zorg dat losse onderdelen van de vriezer vastzitten

Haal de glasplaten en lades uit de vriezer of maak ze vast met tape. Op deze manier voorkom je dat de plateaus en lades gaan schuiven en de binnenkant van de vriezer beschadigen. De deur van de vriezer kun je het beste vastzetten met een spanband of tape.

4. Vervoer de vriezer rechtop

Het is belangrijk om de vriezer staand te vervoeren. Doe je dit niet? Dan loop je het risico dat de olie van de compressor in de koelleidingen terecht komt en schade veroorzaakt. Als je de vriezer rechtop hebt vervoerd, kun je het apparaat direct aansluiten.
Heb je de vriezer toch schuin of op de zijkant vervoerd? Wacht dan met aansluiten van de vriezer. Zet de vriezer eerst rechtop. Kijk vervolgens in de handleiding hoelang je moet wachten met het aansluiten van de vriezer. Heb je de handleiding niet meer? Laat de vriezer 24 uur staan voordat je het apparaat aansluit.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt