Navigatie

Hoe koppel je je droger aan je afvoer?

Zo sluit je je warmtepompdroger aan op je afvoer

Wil je een droger kopen, dan is een warmtepompdroger een veelzijdige optie. Deze drogers hebben namelijk een condensbak waar al het vocht wordt opgevangen. Hierdoor kan je de droger op veel plekken zetten. Het nadeel hiervan is wel dat je af en toe de condensbak moet legen. Wil je hier niet over nadenken en heb je een afvoer in de buurt van de droger, dan kan je de droger hier ook op aansluiten. Hoe? Wij leggen het voor je uit.

-Droger aansluiten op je afvoer

Een droger met een condensbak is makkelijk, maar je moet niet vergeten om regelmatig de condensbak te legen. Doe je dit niet, dan wordt jouw was minder goed droog. Wil je hier niet meer naar omkijken, dan kan je ervoor kiezen om de droger alsnog aan te sluiten op een afvoer. Al het vocht wordt dan direct weggevoerd en jij hoeft er niet meer over na te denken. Wel zo makkelijk.

Warmtepompdroger aansluiten

Omdat de warmtepompdroger standaard de condens opvangt in de condensbak heeft de droger geen losse slang aan de achterkant zitten die je in de afvoer kan stoppen. Vaak loopt er echter wel een slang van de condensator naar de condensbak. Meestal kan je deze vrij eenvoudig loskoppelen, waarna je deze kan vervangen door een andere slang die naar de afvoer loopt. Het kan per merk en per droger verschillen waar deze slang zit en hoe deze losgaat, dus het kan verstandig zijn om dit even op te zoeken in de gebruiksaanwijzing. Bij de meeste wasdrogers ben je hierna al klaar, maar er zijn modellen waarbij je nog even een instelling moet aanpassen in het menu. Ook dit is duidelijk te vinden in de gebruiksaanwijzing.

Wasmachine en droger op dezelfde afvoer

Droger en wasmachine op dezelfde afvoer

Meestal staan de wasmachine en de droger dicht bij elkaar. Vaak zijn ze zelfs op elkaar gestapeld. Dit betekent dat er sowieso een afvoer in de buurt is; de wasmachine werkt immers niet zonder. Wil je de droger op dezelfde afvoer aansluiten als de wasmachine? Dat kan. Door een zogenaamd Y-stuk op de afvoer te zetten kan je hier heel eenvoudig twee apparaten op aansluiten. Zo kan je zonder veel gedoe zowel het water van de wasmachine en het condens van de wasdroger afvoeren en hoef je nooit meer de condensbak te legen.

Warmtepompdroger laten aansluiten door Expert

Heb je twee linkerhanden? Of vind je het spannend? Of heb je er gewoon geen zin in? Onze Experts nemen dit klusje graag voor je over. Neem contact op met de Expertwinkel bij jou in de buurt om een afspraak te maken.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt