Navigatie

Wasdroger maakt herrie

Mijn wasdroger maakt herrie, waarom?

Een wasdroger die veel geluid maakt kan vervelend zijn, vooral als je ’s nachts de was wil drogen. Of misschien vind je dat je wasdroger een vreemd geluid maakt en wil je graag weten of er niet iets met de wasdroger aan de hand is. Hieronder vertellen we je over alle typische geluiden van een wasdroger zoals bonken, zoemen, ratelen, piepen of schuren en waar deze geluiden vandaan komen.

-Levensduur droger
Herrie uit droger

Bonk of klap bij de start van het droogprogramma

Wanneer je een nieuwe wasdroger voor de eerste keer aanzet kan deze bij de start van het eerste programma een bonk- of klapgeluid maken. Dit is normaal en heeft met de transportbeveiliging te maken.

Zoemend geluid

Een zoemend geluid van een wasdroger wordt meestal veroorzaakt door de compressor of de ventilator. Dit geluid is normaal bij een droger.

Droger maakt metaalachtig geluid

Als je een metaalachtig tikkend geluid hoort dan is er meestal sprake van een los voorwerp in de droogtrommel, zoals een muntstuk of een knoop. Pauzeer het programma en open de deur van de droger. Controleer de binnenkant van de trommelrand op kleine voorwerpen. Je kunt hier eventueel een spiegeltje bij gebruiken.

Ratelende droger

Een ratelend geluid bij een droger wordt meestal veroorzaakt doordat de droger te dicht op de muur of wasmachine staat. Indien dit mogelijk is, kun je de droger een klein stukje verplaatsen.

Piepende of schurende droger

Een piepend of schurend geluid wordt meestal veroorzaakt door een vuile condensor of doordat het pluizenfilter niet is geleegd.

Het pluizenfilter maak je schoon door deze eruit te halen, het stof te verwijderen en het filter af te spoelen onder de kraan. Droog het filter af en plaats het terug in de droger.

De condensor van een warmtepompdroger kun je stofvrij maken door deze schoon te zuigen met een stofzuiger. Bij een condensdroger kun je de condensor uit de droger halen en onder de kraan afspoelen. Droog de condensor af en plaats hem terug in de droger.

Droger wolwas

Droger maakt meer geluid tijdens wolprogramma

Sommige wasdrogers maken meer geluid wanneer je een wolprogramma draait. Dit komt doordat het wol tegen de trommelwand wordt gedrukt zodat het zijn vorm behoudt. Hiervoor moet de trommel sneller draaien en maakt hij meer geluid.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt