Navigatie

Wat bereid je met een airfryer

Bekijk alle airfryers bij Expert

Welke gerechten kun je bereiden met een airfryer?

Steeds meer mensen stappen van de frituurpan over naar de airfryer. Het is gezonder, makkelijker en ook nog eens veel sneller. Naast alleen patat en snacks kan je nog veel meer dingen bereiden met een airfryer. Wist jij bijvoorbeeld dat je ook taarten en tosti’s kan bereiden met een airfryer? Wil jij weten wat je nog meer kan maken? Of heb je inspiratie nodig? Expert vertelt je er graag meer over!

Airfryer mand

Snacks uit de airfryer

De airfryer wordt misschien wel het meest gebruikt voor het opwarmen van snacks. Denk daarbij bijvoorbeeld aan patat. Het verschil tussen patat uit de airfryer en uit de frituurpan is nauwelijks te merken. Het enige grote verschil is dat patat uit de frituurpan vettiger is dan patat uit de luchtfriteuse. Wij raden aan om speciale airfryer patat of ovenpatat te kopen als je patat wilt maken met een airfryer.

Andere populaire snacks zijn bitterballen of andere snacks die je naast je patat kunt eten. Deze zijn makkelijk en snel op te warmen in de airfryer en worden lekker krokant. Daarnaast zijn de snacks minder vettig dan als ze uit de frituurpan komen. Let wel op dat je speciale airfryer- of ovensnacks koopt, anders krijg je slappe en sompige snacks!

De airfryer is voor nog veel meer snacks beschikbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van loempia’s of pizza’s? Opwarmen is makkelijk en snel klaar! Je kunt voorgevroren loempia’s en pizza’s halen, maar je kunt ook je eigen creativiteit aan de slag laten gaan door het zelf te maken. Voor het maken van pizza’s zijn grotere airfryers handiger maar in een normale is het ook prima te bereiden.

Pan schoonmaken

Ontbijt uit de airfryer

Wat gaat er boven een vers gekookt eitje in de ochtend? Het is mogelijk om je ei te koken met de hulp van je airfryer. Verwarm de luchtfriteuse voor op 120 graden. Stop vervolgens de eieren in de mand en laat ze 15 minuten koken voor een hardgekookt eitje. Heb je ze liever zachtgekookt? Dan laat je ze er iets korter in, rond de 12 minuten is prima voor een zachtgekookt ei.

Ben je geen fan van een eitje in de ochtend? Misschien ben jij meer van de afbakbroodjes, ook dat kan de airfryer voor jou bereiden. Met de juiste temperatuur heb jij de heerlijkste warme broodjes op jouw bord liggen. Zet de airfryer op 180 graden en bak ze circa 3 minuten.

Verwarmingselement

Maaltijden uit de airfryer

Het is mogelijk om complete maaltijden te bereiden in een airfryer. Zo rooster je bijvoorbeeld heel gemakkelijk je groenten door ze is stukjes te snijden en op te warmen. Dit kan met bevroren groenten of met stevige groenten zoals wortel, prei of aubergine.

Ben jij een echte liefhebber van vis? Dat is mooi, want de airfryer kan de heerlijkste vis bereiden. De meeste soorten vis zijn gewoon te bereiden in de luchtfriteuse, door ze te marineren krijg je een lekkere knapperige korst. Naast vis zijn ook schaaldieren zoals bijvoorbeeld garnalen prima te bereiden in de airfryer.

Ook je aardappelen zijn gemakkelijk en snel te bereiden met een airfryer. Ze kunnen bereden worden op allerlei verschillende manieren zoals bijvoorbeeld gesneden of helemaal gevroren. Voor meer smaak kan het geen kwaad om wat extra olie toe te voegen.

Vaatwasserbestendig

Vlees uit de airfryer

Ben je een echte liefhebber van vlees? Dan is een airfryer echt al helemaal iets voor jou. Bijna alle soorten vlees zijn te bereiden met een airfryer. Denk bijvoorbeeld aan gehaktballen, kippenpoten, lamsbout of biefstuk. Je maakt ze met de airfryer snel klaar. Voor meer smaak aan het vlees kan je olie toevoegen, daardoor wordt het vlees wat knapperiger.

Een biefstuk bereiden in een airfryer? Ja het kan echt! Zet de luchtfriteuse op 200 graden en bak je biefstuk daarin. Voor een rare biefstuk laat je het 6 minuten bakken. Als je hem liever medium hebt, laat hem dan 8 minuten bakken op 200 graden. Voor de mensen die hun biefstuk het liefst helemaal doorgebakken hebben kunnen het best de biefstuk 10 minuten laten bakken.

Een populair gerecht is de kippenpoot. En je raad het waarschijnlijk al, ook dit is gemakkelijk te bereiden in de airfryer! Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Vervolgens leg je de kippenpoten in het mandje en bak het ongeveer een kwartier. Let wel op dat je de bolle kant van de kippenpoot naar boven legt. Daarna is het lekker smullen!

Lamsbout is een lekker stuk vlees voor bij het avondeten. Door het in de airfryer te stoppen scheelt het een hoop tijd in de plaats van het bakken in een pan. Verwarm de airfryer voor op 150 graden en bak daarna de lamsbout 75 minuten. Bedenk daarnaast wat je bij de lamsbout wilt eten. Krieltjes? Wortels? Boontjes? Het kan allemaal in de airfryer. Een perfecte maaltijd voor op bijvoorbeeld een kerstdiner!

Buitenkant airfryer

Overige gerechten

Zoals je inmiddels misschien wel door begint te krijgen kan je bijna allen bereiden met een airfryer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een taart? Taarten, cakes en koekjes zijn makkelijk en snel te bakken met een airfryer. Je moet wel weten dat je in een airfryer minder ruimte hebt dan in een oven. Dus als je een grote taart of meerdere koekjes wilt bakken, dan is het misschien handiger om het in de oven te doen.

Wat is een oudennieuw zonder oliebollen? Ook dit maak je gemakkelijk in een airfryer. Zorg ervoor dat je een oliebollenmix gebruikt die geschikt is voor de oven. Verder is het goed om de oliebollen in te smeren met olie, daardoor krijg je extra lekkere oliebollen. Zo maak jij er een echt feestje van tijdens de jaarwisseling!

Het roosteren van je brood en het maken van de lekkerste tosti’s kan ook heel goed met een airfryer. Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Plaats vervolgens je tosti met kaas of ham in de mand van de airfryer. Laat het daarna ongeveer 5 minuten bakken totdat beide mooi goudbruin zijn. Daarna is het helemaal klaar om op te eten!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt