Navigatie

Symbolen op de magnetron

Wat betekenen de symbolen op de magnetron?

De meeste magnetrons hebben veel functies die je kunt gebruiken. Deze helpen jou bij het maken van de lekkerste gerechten. De functies hebben allemaal hun eigen symbool. Welk symbool hoort bij welke functie en wat kan je ermee? Expert legt het graag voor je uit zodat jij straks zonder moeite de juiste functie weet te vinden!

Symbolen op je magnetron
Magnetron | Expert

Magnetron functie

De magnetron functie is de meest belangrijke en meest voorkomende functie. Je kunt deze herkennen aan het symbool met de drie golfjes. Met deze functie kan je snel en eenvoudig etenswaren opwarmen. Binnen een paar minuten is het eten volledig opgewarmd en klaar om gegeten te worden.

Magnetron functie

Ovenschaal hetelucht functie| Expert

Hetelucht functie

Het symbool met de ventilator is de hetelucht functie. Een ventilator is afgebeeld omdat deze functie gebruik maakt van een ventilator om de warmte in de magnetron te verspreiden. Als je de hetelucht functie gebruikt dan zorg je ervoor dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt in de magnetron. Grote ovenschotels kan je daardoor eenvoudig bakken.

Wassymbolen? Expert helpt

Hetelucht functie

Bovenwarmte magnetron

Onder- en bovenwarmte

Bij een sommige combimagnetrons en bij combi-ovens kan je onder- en bovenwarmte instellen. Bij onderwarmte komt de warmte alleen van onder en zie je als symbool een horizontale streep aan de onderkant. Bij bovenwarmte komt de warme lucht van boven en zit de streep aan de bovenkant. Het is ook mogelijk om zowel boven- als onderwarmte aan te hebben staan. Daarbij kan je gerechten van zowel de bovenkant als de onderkant verwarmen.

Onderwarmte

Symbolen magnetron? Expert helpt

Bovenwarmte

Symbolen magnetron? Expert helpt je verder

Onder- en bovenwarmte

Grill functies oven

Grillfuncties

Magnetrons beschikken vaak over een grillfunctie. Daarbij heb je soms ook nog de keuze uit een kleine of een grote grill functie. De kleine grill is bedoeld voor kleine hoeveelheden en de grotere grill is vanzelfsprekend te gebruiken voor grotere hoeveelheden. De kleine grillfunctie is te herkennen aan de kleine kronkel en de grote grillfunctie heeft een langere kronkel.

Naast de kleine en grote grill bestaat er ook nog een circulatiegrill. Deze functie is makkelijk te herkennen aan het symbool met de ventilator plus het teken van de grote grill. De circulatiegrill zorgt ervoor dat een gerecht dat gegrilld wordt ook goed wordt geventileerd. Daardoor worden gerechten zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant gaar.

Kleine grillfunctie

Symbolen op je magnetron? Expert helpt je verder

Grote grillfunctie

Symbolen op je magnetron? Expert helpt je verder

Circulatiegrill

Ontdooifunctie | Expert

Ontdooifunctie

De ontdooifunctie is te herkennen aan het smeltende ijs symbool. Deze functie is heel handig en zit bijna altijd wel op de magnetron. Bevroren producten kan je heel eenvoudig ontdooien zonder dat je gebruik maakt van een verwarmingsfunctie. Zo hoef je niet urenlang te wachten voordat een ingevroren product helemaal ontdooit is, maar doe je het gewoon een paar minuten in de magnetron.

Ontdooifunctie

Pizzastand | Expert

Pizzastand en crispfunctie

Er gaat niets boven een lekkere pizza! Met de speciale pizzastand op de combimagnetron of -combi-oven maak je de lekkerste pizza’s. De pizza wordt vanaf onder verwarmd waardoor jij vervolgens kan genieten van een heerlijk gerecht. De functie is ook voor andere gerechten te gebruiken die van onder te verwarmen zijn. De pizzastand kan je herkennen aan de ventilator met de streep van onderwarmte eronder.

De bodem van jouw pizza kan je nog knapperiger maken met de crispfunctie. Je kunt deze herkennen aan het symbool met de bak waar warme lucht vanaf komt. Wanneer je beschikt over een crispschaal of crispbak kan je gerechten lekker knapperig maken. Daarnaast versnelt het ook nog eens het bakproces.

Pizzastand

Magnetronsymbolen? Expert helpt

Crispfunctie

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt