Navigatie

Wat betekenen de symbolen op een Bosch-vaatwasser?

Symbolen van een Bosch-vaatwasser

Een vaatwasser beschikt over allerlei verschillende symbolen. Van reinigingsprogramma’s tot aan de timerfunctie. Elk symbool staat weer ergens anders voor en om het nog moeilijker te maken, is het symbool bij elk merk ook weer anders. In dit artikel gaan we de symbolen van een Bosch-vaatwasser langs en leggen we je precies uit wat elk symbool betekent en wat het doet.

Vaatwasprogramma's

Een Bosch-vaatwasser heeft een aantal reinigingsprogramma’s die we ook terugzien op vaatwassers van andere merken. De enige verschillen zijn de symbolen. Een Siemens-vaatwasser heeft bijvoorbeeld exact dezelfde programma’s als een Bosch-vaatwasser, maar de symbolen van Siemens zijn anders. Hieronder leggen we je precies uit welk symbool bij welk programma hoort op een Bosch-vaatwasser.

Eco 50°

Met het ecoprogramma bespaar je energie en daarmee ook kosten op de energierekening. Het programma verbruikt minder water en elektriciteit, maar duurt wat langer.

Kort 45° / 65°

Voor een snelle reiniging van de vaat gebruik je het korte programma. Je hebt de keuze uit 45° of 60°. De lagere temperatuur is geschikt voor kopjes en glazen. Voor servies selecteer je het Kort 60°-programma.

Snel 65°

Al jouw vuile vaat schoon binnen één uur? Gebruik dan dit symbool! In een uurtje tijd is jouw vaat gewassen en gedroogd op een temperatuur van 65°.

Glas 40°

Glas is kwetsbaar en kan snel kapot gaan in de vaatwasser. Het Glas-programma houdt daar rekening mee. Met de juiste temperatuur en droogtijd wordt al je glaswerk zorgvuldig schoongemaakt.

Intensief 70°

Hardnekkig vuil of aangekoekte etensresten zijn moeilijk weg te krijgen. Laat dat maar aan het intensieve-programma over! Met extra sproeikracht en hogere temperaturen is jouw vaat weer stralend schoon.

Auto 45 - 65°

Het automatische programma is het standaardprogramma van de vaatwasser. Ideaal voor het wassen van je dagelijkse vaat. Je stelt de temperatuur in tussen de 45° en 65°.

Machine Care

Een vaatwasser maakt veel schoon, maar moet zelf ook wel eens schoongemaakt worden. Daarvoor is het Machine Care-programma. Hiermee voorkom je kalkaanslag, vet en geuren.

Speciale functies

Naast de handige reinigingsprogramma’s heeft een Bosch-vaatwasser ook nog een aantal speciale functies die je alleen op deze vaatwassers kunt terugvinden. De functies maken het gebruik van de vaatwasser nog eenvoudiger en zorgen voor de beste resultaten!

SpeedPerfect+

De eerder benoemde vaatwasprogramma’s zijn te combineren met SpeedPerfect. Daarmee verkort je het programma tot wel 66%. Of met de uitgebreidere versie SpeedPerfect+ verkort je het programma tot wel 75%.

Hygiëne(+)

Met een temperatuur van 70° zorgt deze functie voor een krachtige schoonmaak. Ideaal voor mensen met allergieën. De Hygiëne+-functie is nog beter en is daarmee ook geschikt voor het reinigen van snijplanken en babyflessen.

Shine&Dry

De droogfase wordt met deze functie verlengd en er wordt meer water toegevoegd. Daardoor blinken jouw wijnglazen een stuk beter dan voorheen! Het energieverbruik ligt bij deze functie wel iets hoger.

Extra Droog

De Extra Droog-functie maakt gebruik van een hogere temperatuur en een langere spoel- en droogfase. Het resultaat daarvan is dat vaat een stuk droger uit de machine komt!

IntensiveZone

De IntensiveZone-functie voeg je toe aan een programma als je een krachtige reiniging wilt. De sproeikracht en de temperatuur gaan omhoog om aangekoekte etensresten te verwijderen.

Halve belading

Het is zonde om een halfvolle vaatwasser te laten draaien. Met de Halve Belading-functie kan dat wel! Alle instellingen worden aangepast op een halfvolle vaatwasser.

Overige symbolen

Verder zijn er nog een aantal symbolen die verschijnen op het display. De onderstaande symbolen zijn geen functies of vaatwasprogramma’s, maar geven vooral aan wat er op dat moment gebeurt. Geeft jouw vaatwasser een symbool aan dat je niet kent? Hieronder leggen we je uit wat het betekent.

Symbool voor vaatwasserzout:

Als dit symbool op de vaatwasser verschijnt dan is het tijd om het reservoir bij te vullen met vaatwasserzout. Als je dit symbool te lang negeert dan zul je op een later moment de hele vaatwasser moeten ontkalken.

Borstel

Geen paniek! Er is niks aan de hand. Dit symbool betekent niet dat je vaatwasser toe is aan een schoonmaakbeurt. Het symbool geeft aan dat je vaatwasser gewoon rustig bezig is met zijn programma.

Voorspoelen

Wanneer je vaatwasser bezig is met het voorspoelen van de vaat dan zie je dit symbool. De machine spoelt de vaat voor om op die manier de aangekoekte etensresten zoveel mogelijk te verwijderen.

Drogen

Na het voorspoelen en het wassen begint de vaatwasser aan het droogproces. Dit symbool geeft aan dat hij daarmee bezig is.

Home Connect

Sommige vaatwassers van Bosch beschikken over Home Connect. Daarmee heb je de controle over je vaatwasser vanaf je smartphone. Je hoeft daarvoor alleen nog maar de app te downloaden.

Favourite

Met de Favourite-functie is het mogelijk om alle instellingen op te slaan. Zo hoef je de volgende keer alleen maar op één knop te drukken. Vervolgens worden jouw favoriete programma’s en functies geselecteerd.

Timer

Met de timerfunctie stel je in hoe lang het programma moet duren. Je hebt de keuze uit 3, 6 of 9 uur.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt