Navigatie

Wat betekenen de symbolen op een Miele-vaatwasser?

Symbolen van een Miele-vaatwasser

Een Miele-vaatwasser beschikt over veel verschillende symbolen. De één staat voor een reinigingsprogramma en de ander weer voor een handige techniek. Welk symbool moet je hebben voor het ecoprogramma en welke moet je hebben om een timer in te stellen? We leggen het je allemaal uit op deze pagina!

Vaatwasprogramma's

Een Miele-vaatwasser is voorzien van verschillende vaatwasprogramma’s. Dit zijn programma’s die we ook op andere vaatwassers zien en zijn bedoeld om jouw vaat zo schoon mogelijk te maken. Miele gebruikt daarvoor verschillende symbolen. Welk symbool je moet hebben voor een bepaald programma leggen we je hieronder uit.

Eco 50 °C

Het ecoprogramma maakt jouw vaat schoon met zo min mogelijk water en een zo laag mogelijke temperatuur. Het programma duurt daardoor wel wat langer, maar onderaan de streep bespaar je meer energie en kosten op de energierekening.

Auto 45–65 °C

Voor een standaard reiniging selecteer je het autoprogramma. Met temperaturen tussen de 45 en 65 °C wordt al jouw vaat goed schoongemaakt.

Speciaal 45 °C

Met een lage temperatuur zorgt het speciale programma voor een zachte reiniging. Daarmee maak bijvoorbeeld glazen heel eenvoudig schoon. Door de zachte aanpak zullen deze niet zo snel kapot gaan in de vaatwasser.

QuickPowerWash 65 °C

QuickPowerWash is een reinigingsprogramma dat alleen op Miele-vaatwassers te vinden is. Met dit programma wordt jouw vaat binnen een uur volledig schoon en droog. Dit werkt het best bij normaal vervuilde vaat. Hardnekkig vuil heeft een intensievere reiniging nodig.

Intensief 75 °C

Dit is het symbool voor een intensief programma. Heeft je servies veel hardnekkig vuil dat lastig weg te krijgen is? Dit programma zorgt met een extra hoge temperatuur en een betere sproeikracht voor de beste reiniging.

Speciale functies

Naast de wasprogramma’s heeft een vaatwasser ook veel speciale functies. Deze functies zijn vaak uniek en alleen terug te zien op de vaatwassers van het merk zelf. Miele heeft ook een aantal handige functies die aangegeven zijn met een symbool.

IntenseZone

IntenseZone kan je toevoegen aan een geselecteerd vaatwasprogramma. De functie zorgt voor krachtigere reinigingsprestaties in de onderkorf. De onderkorf is een plek waar je eenvoudig borden en pannen met hardnekkig vuil kwijt kunt.

Express

Heb je haast? Dan kan je Express toevoegen aan het vaatwasprogramma. Daarmee wordt het programma verkort en hoef je dus minder lang te wachten tot jouw vaat weer schoon uit de machine komt.

AutoDos

AutoDos zorgt voor de perfecte dosering. Deze techniek doseert automatisch en heeft een geïntegreerde PowerDisk. Daardoor is de vaatwasser perfect afgestemd op het poeder, waardoor het dus zorgt voor de juiste dosering.

Overige symbolen

Dan zijn er nog een aantal symbolen die er zijn voor het gebruiksgemak. Dit zijn geen vaatwasprogramma’s of handige functies; ze zijn meer bedoeld om de bediening een stukje makkelijker te maken.

Timer

Met de timerfunctie geef je aan hoelang een programma moet duren. De timer telt vervolgens af totdat hij op nul staat. Doormiddel van een signaaltje geeft hij dan aan dat het programma klaar is.

Navigatietoetsen

De navigatietoetsen gebruik je om door het bedieningspaneel te navigeren. Hiermee selecteer je één van de programma’s die je vervolgens bevestigt met de programmakeuzetoets.

Terugknop

De terugknop gebruik je om een pagina terug te gaan. Dat is handig als je bijvoorbeeld wat instellingen ongedaan wilt maken.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt