Navigatie

Wat betekenen de symbolen op een Siemens-vaatwasser?

Symbolen van een Siemens-vaatwasser

Een vaatwasser heeft een hoop verschillende reinigingsprogramma’s en handige functies. Al die programma’s en functies hebben hun eigen symbool. Als je niet weet waar de symbolen voor staan, dan ziet het bedieningspaneel er moeilijk uit, maar weet je de symbolen wel dan is de bediening van jouw vaatwasser een eitje! Hieronder leggen we je uit waar de symbolen op een Siemens-vaatwasser voor staan.

Reinigingsprogramma's

Vaatwassers hebben de meest uiteenlopende reinigingsprogramma’s. Het ene programma is speciaal voor jouw glazen, terwijl het andere programma zich meer richt op het reinigen van de pannen. Hoe weet je nou welk programma je moet selecteren met al die verschillende symbolen. We leggen het je uit.

Intensief 70°

Dit programma zorgt voor de beste reiniging van jouw pannen. Hardnekkig vuil wordt intensief verwijderd en je pannen komen blinkend schoon weer uit de vaatwasser!

Auto 45-60°

Het automatische programma zorgt voor een uitstekende reiniging van al jouw vieze vaat. Alle opgedroogde etensresten verdwijnen van de borden en het bestek.

Eco 50°

Een vaatwasser verbruikt energie en water om jouw vaat schoon te krijgen. Wil je daar zoveel mogelijk op besparen? Gebruik dan het eco-programma.

Stil 50°

Het stille programma gebruik je als je toe bent aan wat rust. Het programma maakt al de vaat schoon en is daarbij zo stil mogelijk.

Glas 40°

Met glas moet je voorzichtig omgaan, want anders gaat het kapot. Daarvoor heeft de vaatwasser een speciaal programma dat voorzichtig te werk gaat.

Snel 45°

Deze programma’s selecteer je wanneer je borden of bestek snel weer nodig hebt. Binnen 60 minuten is jouw vaat met enigszins aangekoekte etensresten weer schoon!

Snel 65°

Deze programma’s selecteer je wanneer je borden of bestek snel weer nodig hebt. Binnen 60 minuten is jouw vaat weer volledig schoon!

Kort 60°

Deze programma’s selecteer je wanneer je borden of bestek snel weer nodig hebt. Binnen 60 minuten is jouw vaat weer volledig schoon!

Programma van 1 uur

Deze programma’s selecteer je wanneer je borden of bestek snel weer nodig hebt. Binnen 60 minuten is jouw vaat weer volledig schoon!

Voorspoelen

Dit programma gebruik voor het voorspoelen van jouw vaat. Daarmee is het meeste vuil er alvast af en hoeft het andere programma minder intensief te werken.

Machineverzorging

Op een gegeven moment is het apparaat zelf ook toe aan een schoonmaakbeurt. Daarvoor selecteer je ‘machineverzorging’ en de vaatwasser doet de rest.

Handige functies

Naast de standaard reinigingsprogramma’s heeft Siemens een aantal handige functies die het je een stuk makkelijker maken. De ene functie verbruikt daarbij meer energie en de andere functie zorgt juist dat het verbruik wat lager is.

varioSpeed Plus

Met varioSpeed Plus verkort je een reinigingsprogramma met 20 tot 60%. Daarbij wordt er wel meer energie en water verbruikt.

Stralend en droog

Jouw vaat wordt pas echt mooi stralend schoon met deze functie. Het droogproces duurt iets langer, maar het resultaat is daardoor nog beter.

Extra droog

Ook met deze functie duurt het droogproces iets langer dan normaal. Het resultaat is dat de vaat nog droger wordt. Deze functie is vooral geschikt voor kunststoffen.

HygiënePlus

De temperatuur wordt bij deze functie verhoogd om op die manier te zorgen voor een hygiënische reiniging. Vooral handig voor snijplanken of babyflesjes.

Halve belading

Wil je een halfvolle vaatwasser laten draaien? Dan gebruik je deze functie. Daarbij past het programma zich aan op een halve belading en gaat er geen onnodige energie verloren.

Intensive Zone

Om er zeker van te zijn dat jouw vaat goed schoon wordt, gebruik je intensiveZone. Deze functie zorgt voor een intensieve reiniging.

Overige functies

Tot slot nog een aantal overige functies die zorgen voor meer gebruiksgemak. Deze functies zitten op de meeste vaatwassers, maar kunnen soms een ander symbool hebben.

Kinderslot

Met deze functie zet je de vaatwasser op slot om zo ongelukken met nieuwsgierige kinderen te voorkomen.

Timer

Met de timerfunctie stel je een aflopende klok in. Wanneer deze op 0 staat, geeft de vaatwasser een seintje.

Starten op afstand

Beschikt je vaatwasser over dit symbool? Dan is het mogelijk om hem aan te sturen via de Home Connect App van Siemens vanaf je telefoon!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt