Navigatie

Symbool droger

Wat betekenen de symbolen op het kledinglabel en wat mag er in de droger?

Als je een nieuwe trui hebt gekocht, of jouw eerste droger, dan vraag je je waarschijnlijk af welke kleding er in de droger mag en met welk programma je het moet drogen. Hieronder leggen we je uit wat de drogen-symbolen betekenen op het kledinglabel en welk type wasdroger het veiligst is voor je kleding.

-Kleding labels
Kleding in droger | Expert

Waslabel symbolen bij het drogen

Op het kledinglabel staat het vierkantje met een cirkel erin voor de manier waarop je het kledingstuk mag drogen. Staat er een kruis door dit symbool? Dan mag het niet in de droger. In dat geval kun je het voorzichtig ophangen aan de waslijn.

Niet drogen

Wassymbolen? Expert helpt

Drogen op lage temperatuur

Wassymbolen? Expert helpt je verder

Drogen op normale temperatuur

Droger | Expert

Zijn waslabel-symbolen verouderd?

De huidige waslabel-symbolen stammen nog uit de jaren ’50. Je kunt je vast wel voorstellen dat er in de tussentijd enorm veel technologische ontwikkelingen zijn geweest op wasmachine- en droger gebied. Zo zijn er tegenwoordig ook drogers met een Woolmark certificering, of met een speciaal droogprogramma voor outdoor kleding. In een geschikte droger kun je dus veilig kleding van wol, of een waterafstotende winterjas drogen, ook al staat dit niet altijd op het kledinglabel.

Delicate was | Expert

Welke drogers zijn het beste voor je kleding?

Als je wil dat je kleding op een veilige, lage temperatuur wordt gedroogd, kies dan voor een warmtepompdroger. Dit type droger is naast energiezuinig en beter voor het milieu ook beter voor je kleding. Doordat je kleding in een warmtepompdroger op een lagere temperatuur wordt gedroogd, is het textiel minder aan slijtage en krimp onderhevig. Ook zijn er tegenwoordig warmtepompdrogers met Woolmark certificering. Hieraan herken je dat je ook delicate stoffen zoals wol veilig kunt drogen.

Bekijk alle warmtepompdrogers

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt