Navigatie

Nespresso geeft weinig koffie

Wat doe je als een Nespresso apparaat halve kopjes koffie zet?

Als je Nespresso-apparaat alleen halve kopjes koffie zet, dan is dat natuurlijk vervelend. Gelukkig kun je dit probleem eenvoudig zelf oplossen. Hieronder vertellen we je hoe je een Nespresso Original koffieapparaat opnieuw instelt zodat hij weer hele kopjes koffie zet.

Bekijk alle Nespresso apparaten

Waarom Nespresso ontkalken

1. Is het waterreservoir gevuld?

Het klinkt voordehand liggend, maar kijk eerst of het waterreservoir tot het maximale streepje is gevuld. Als er niet genoeg water in het reservoir zit, is er niet genoeg water voor een heel kopje koffie. Lost dit het probleem op? Dan ben je klaar. Maar als het waterreservoir al goed gevuld was en je apparaat nog steeds geen hele bakjes koffie zet, dan ga je verder met de volgende stap.

2. Zo stel je de waterhoeveelheid van een Nespresso-apparaat in

Als het waterreservoir gevuld is, maar je Nespresso-machine toch geen hele bakjes koffie zet, moet de hoeveelheid water per kopje koffie opnieuw instellen. Je kunt dit apart instellen voor een grote of een kleine kop koffie.

  1. Zet eerst het Nespresso-apparaat uit.
  2. Terwijl het apparaat nog uitstaat, druk je de knop met de grote kop koffie 3 seconden lang in.
  3. Zet het Nespresso-apparaat nu aan.
  4. Plaats een koffie-capsule en sluit de opening.
  5. Plaats een koffiekop onder de koffietuit.
  6. Wil je een grote of een kleine kop koffie zetten? Wat is het formaat van de koffiekop?
  7. Afhankelijk van het formaat koffiekop, druk je op de knop voor een kleine of een grote knop koffie. Houd de knop ingedrukt.
  8. Na 4 seconden begint de koffie te stromen. Houd de knop ingedrukt totdat de gewenste hoeveelheid koffie in het koffiekopje zit.
  9. Nu is de juiste hoeveelheid koffie voor dit formaat koffiekop ingesteld. De volgende keer dat je koffie zet, wordt het kopje vanzelf tot de juiste hoeveelheid gevuld.
  10. Eventueel kun je de stappen herhalen om ook een ander formaat koffiekop in te stellen. Als je bij stap 7 zojuist voor een grote kop koos, stel je nu de juiste hoeveelheid voor een kleine koffiekop in. Of andersom: als je net de kleine kop hebt ingesteld, kun je ook de grote kop instellen.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt