Navigatie

Wat is Ambilight?

Wat is Ambilight en wat voegt het toe?

Als je een nieuwe tv wil kopen ben je waarschijnlijk wel eens de term Ambilight tegengekomen. Maar wat is dit eigenlijk? Voegt het echt iets toe aan de kijkervaring? En op welke tv’s vind je het? Op deze pagina leggen wij het voor je uit.

Ambilight is een techniek die exclusief bij Philips-televisies te vinden is. Met Ambilight vergroot je het kijkoppervlak en geniet je van een intensere kijkervaring. Bij de meeste tv’s houdt het beeld op bij de rand van de televisie. Zo niet bij Ambilight-tv’s. Ambilight werkt met kleine, intelligente leds aan de zijkanten, bovenkant en eventueel de onderkant van de televisie. Deze leds analyseren de kleuren richting de schermranden en kopiëren en projecteren dit op de muur achter de tv. Hierdoor wordt de muur betrokken bij het beeld, waardoor de kijkervaring intenser wordt. Ook houdt het oppervlak niet plotseling op, maar verloopt het licht langzaam, waardoor tv-kijken natuurlijker en rustiger wordt voor je ogen.

-Philips Ambilight

Op welke tv's vind je Ambilight?

Ambilight is een techniek van Philips en is daardoor alleen op Philips-tv’s te vinden. Wil je een tv met Ambilight, dan heb je overigens nog wel ruim keus. Ambilight is niet alleen te vinden op high-end televisies, maar in elk prijssegment is deze techniek te vinden. Van de meest geavanceerde OLED- en MiniLED-tv’s tot relatief eenvoudige instapmodellen. Wij hebben alle tv’s met Ambilight op een pagina verzameld, zodat je makkelijk de tv’s met elkaar kan vergelijken.

Meer dan tv

Ambilight zorgt dus voor een intensere kijkervaring als je een film of serie kijkt, maar daar houdt het niet mee op. Luister je muziek, dan kan Ambilight zorgen voor een passende sfeerverlichting. En ook als je de tv helemaal uitzet kan je Ambilight blijven gebruiken om je kamer te verlichten in de kleur die jij wil. Zo creëer je altijd gezelligheid.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt