Navigatie

Combimagnetron met crispfunctie

Wat is de crispfunctie van een combimagnetron?

Sommige combimagnetrons hebben een crispfunctie waarmee je gerechten extra krokant en knapperig kunt bakken. Hiervoor heb je dan wel een speciale crispplaat of crispschaal nodig. Als je magnetron een crispfunctie heeft, wordt de crispplaat meestal meegeleverd en anders zijn ze ook los verkrijgbaar. Maar, hoe werkt de crispfunctie precies en voor welke gerechten kun je de crispfunctie het beste gebruiken? Dat leggen we je hieronder uit.

Wat is een crispfunctie?

Met een combimagnetron met crispfunctie kun je gerechten ook aan de onderkant goed verwarmen. Hiermee bereid je bijvoorbeeld een pizza met een lekker krokante bodem. De crispfunctie werkt met een crispplaat waar je het gerecht op plaatst. Vervolgens stel je de magnetron in op de crispstand en wordt de crispplaat warm. Voor de bovenkant van het gerecht wordt de grill gebruikt zodat het gerecht zowel boven als onder goed wordt verwarmd en een krokante bodem krijgt.

Wat is een crispplaat?

Een crispplaat, crispschaal of crustyplate wordt meestal gemaakt van ferriet. In de magnetron warmt dit materiaal in slechts twee minuten tijd op tot een temperatuur van 210 °C. Gerechten die je op deze hete plaat legt worden snel gaar. De plaat heeft een antiaanbaklaag en met een crispplaat kun je roosteren, bakken en braden met bijna geen olie. Verder is een crispplaat bijvoorbeeld ideaal voor het bereiden van een pizza met een lekker krokante bodem.

Hoe werkt de crispfunctie van een combimagnetron?

De crispfunctie combineert de magnetron- en grillfuncties van de combimagnetron. Microgolven van de magnetron warmen de crispplaat op tot 210 graden waardoor het gerecht aan de onderkant op hoge temperatuur wordt verwarmd. De bovenkant van het gerecht wordt verwarmd door de grill. Op deze manier worden zowel de boven- als onderkant van het gerecht lekker knapperig en krokant en wordt het bakproces versneld.

Wat is het verschil tussen de crispfunctie en de heteluchtfunctie?

Sommige combimagnetrons hebben ook een heteluchtfunctie. Samsung noemt dit bijvoorbeeld HotBlast. Het verschil met de crispfunctie is dat je bij de heteluchtfunctie niet per se een crispplaat nodig hebt. Verder wordt de magnetronfunctie bij de heteluchtfunctie niet gebruikt. De crispfunctie combineert de grillfunctie wel met de magnetronfunctie, maar gebruikt geen hetelucht. De heteluchtfunctie is ideaal voor bijvoorbeeld taarten, meringues of gebak.

Wat is het verschil tussen de crispfunctie en de heteluchtfunctie?

Met SlimFry, of een vergelijkbare techniek zoals CrispFry, kun je je combimagnetron op eenzelfde soort manier gebruiken als een Airfryer. Je gebruikt hiervoor een crispplaat in combinatie met het SlimFry-programma. Met dit programma worden de magnetron-, grill- en hetelucht functies met elkaar gecombineerd. Het Slim Fry programma is bijvoorbeeld ideaal om met slechts een heel klein beetje olie krokante frietjes te maken.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt