Navigatie

Wat is Dual Sim?

Wat is Dual Sim en wat zijn de voordelen?

Of je nu voor jezelf werkt, bij een bedrijf in dienst bent of vrijwilliger bent, het is fijn om werk en privé gescheiden te houden. Eén van de eerste stappen die je kan zetten om te zorgen dat die werelden niet mensen is het gebruiken van twee telefoonnummers: eentje voor je werk en eentje voor vrienden en familie. En omdat het niet handig is om continu met twee telefoons op pad te gaan kan je kiezen voor een dual sim-telefoon. Wat dat is, welke soorten er zijn en welke je moet kiezen? Dat leggen we uit op deze pagina.

-Dual Sim

Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van meerdere telefoonnummers. Bijvoorbeeld omdat je niet wilt dat je baas je lastigvalt als je in het weekend met je kinderen op pad bent, of om de zakelijke en privékosten overzichtelijk te houden.

Wil je met twee telefoonnummers werken, dan kan je natuurlijk twee smartphones kopen. Dit kan handig zijn als je ook veel documenten op je telefoon bewaart. Bel en app je vooral veel en wil je niet altijd twee telefoons in je broekzak hebben, dan kan je beter kiezen voor een dual sim-telefoon, bijvoorbeeld een dual sim iPhone.

2 nummers, 1 toestel

Een dual-simtelefoon is een smartphone waarin ruimte is voor twee simkaarten. Wil je een dual-simtelefoon, dan kan je kiezen uit twee versies: dual-standby of dual-active. Een dual-active-telefoon heeft twee antennes, waardoor de twee simkaarten helemaal tegelijk gebruikt kunnen worden. Je kan bijvoorbeeld op het ene nummer gebeld worden terwijl je met het andere nummer aan het bellen bent.

Kies je voor dual-standby, dan is dit niet mogelijk. Deze telefoons hebben maar één antenne en als een van de twee simkaarten daar gebruik van maakt wordt de andere tijdelijk uitgeschakeld. Dit is de meest voorkomende versie van dual-simtelefoons en is tevens de meest voordelige.

Bij veel dual-simtelefoons is het ook mogelijk om een van de simkaartslots te vullen met een micro-sdkaart zodat je extra veel foto’s, video’s en nummers kan downloaden.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt