Navigatie

Wat is een DECT-telefoon?

Advies over huistelefoons

Hoewel steeds minder huishoudens een vaste telefoon hebben zijn er nog veel mensen die niet zonder willen. Geen gedoe met beltegoed, makkelijk in gebruik en nooit kwijt, een huistelefoon heeft veel voordelen. Ben je op zoek naar een nieuwe huistelefoon, dan kom je vaak de term DECT-telefoon tegen. Wat dit is, dat leggen we je uit op deze pagina.

Wil je een huistelefoon kopen, dan kom je tegenwoordig vrijwel altijd uit bij een DECT-telefoon. DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications, wat simpel gezegd betekent dat dit verbeterde digitale draadloze telefoons zijn. Vrijwel elke (draadloze) thuistelefoon die je tegenwoordig kan kopen is een DECT-telefoon en bestaat uit een basisstation met een of meerdere handsets. Hierdoor kan je makkelijk in meerdere kamers of verdiepingen een telefoon plaatsen en hoef je niet snel de trap af als de telefoon gaat terwijl je op zolder bezig bent.

Voordelen van een DECT-telefoon

DECT-telefoons zijn de nieuwste versie van draadloze thuistelefoons en heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van CT1, telefoons – de draadloze telefoniestandaard voor DECT. Zo zijn DECT-telefoons veel moeilijker af te luisteren waardoor jouw privacy beschermd blijft. Ook kan je heel makkelijk extra handsets toevoegen, bijvoorbeeld als je er nog een in de slaapkamer wil zetten.

Ook zijn DECT-telefoons ongevoelig voor andere stralingen zoals wifi, zodat je met kristalhelder geluidskwaliteit kan bellen, zonder dat je last hebt van stralingen en storingen.

DECT-telefoons anno nu

De DECT-telefoons van tegenwoordig zijn van allerlei moderne gemakken voorzien en zijn ontworpen met gebruiksgemak als belangrijkste uitgangspunt. Zo hebben de telefoon grote toetsen, zodat je makkelijk een nummer kan intoetsen, ook als je geen (lees)bril bij de hand hebt. Daarnaast kan je de belangrijkste nummers voorprogrammeren zodat je ze niet hoeft te onthouden. En ten slotte hebben de toestellen grote, heldere en overzichtelijke displays, zodat je goed kan zien wat je aan het doen bent.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt