Navigatie

Wat is mesh wifi?

In elke kamer wifi

Wil je in elke hoek van je huis een uitstekende internetverbinding, dan is multiroom mesh wifi met een goede optie. Hierbij werken alle verschillende onderdelen naadloos en op een slimme manier met elkaar samen om te zorgen dat de internetverbinding in elke kamer, op elke verdieping en in elk hoekje optimaal is. Zo kan jij overal zorgeloos internetten.

-

Een multiroom wifi-netwerk met een mesh router, ook wel mesh wifi genoemd, bestaat uit een basisrouter en meerdere ‘satellieten’. De router is aangesloten op de modem en stuurt het signaal naar de satellieten. Deze satellieten kan je makkelijk plaatsen waar je wil (de mesh satellieten zijn vaak fraai vormgegeven zodat ze geen doorn in het oog zijn in jouw mooie interieur) en sturen het wifisignaal dat ze ontvangen weer door. Ook bij mesh routers gaat een deel van de snelheid verloren, dat is nu eenmaal inherent aan het draadloos doorgeven van het signaal, maar een bij mesh-router is het snelheidsverlies beperkt en zal je hier over het algemeen weinig last van hebben. Ook heb je bij een mesh-verbinding invloed op de mate snelheidsverlies. Hoe dichter bij de router je een satelliet zet, hoe minder snelheid er verloren gaat.

Het voordeel van mesh

Een groot voordeel van een mesh wifi-netwerk is de intelligentie waarmee de onderdelen met elkaar communiceren. De verschillende onderdelen zijn eenvoudig, vaak met een smartphone, aan elkaar te koppelen. Ook verbinden alle apparaten in huis automatisch met de satelliet die het sterkste signaal geeft. Mocht je door je huis lopen, of in het geval een satelliet wat kuren krijgt, blijf jij altijd optimaal verbonden met het internet, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen of van merkt.

Let er overigens wel op dat onderdelen van een mesh-netwerk niet universeel werken. Als je hele netwerk bestaat uit Netgear-onderdelen, kan je je netwerk niet uitbreiden met een mesh-satelliet van bijvoorbeeld Linksys.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt