Navigatie

Wat is OLED en waarom moet ik een OLED-tv kopen

Is een OLED tv iets voor mij? Expert adviseert je graag!

Op deze pagina vertellen we je meer over OLED-televisies, zodat je weet wat de voordelen zijn. We bieden een ruim assortiment aan OLED televisies van de merken LG, Sony, Philips en Panasonic. Heb je liever persoonlijk advies of wil je ze gewoon eens bekijken? Kom dan naar een van onze 140 winkels.

Bekijk alle OLED modellen bij Expert

Bekijk alle OLED modellen bij Expert

Is een OLED tv iets voor mij? Expert adviseert je graag!

Op deze pagina gaan we je wat meer vertellen over OLED televisies, zodat je weet wat de voordelen zijn. We bieden een ruim assortiment aan OLED televisies van de merken LG, Sony, Philips en Panasonic. Heb je liever persoonlijk advies of wil je ze gewoon eens bekijken? Kom dan naar een van onze 140 winkels.

Wat is OLED?

Een ‘standaard’ LED tv maakt gebruik van een groot verlicht achterpaneel, bij een OLED tv bestaat het beeldscherm uit miljoenen kleine LED-lampjes die individueel in- en uitgeschakeld kunnen worden. Voor elke pixel is er een apart LED-lampje, bij een Full HD televisie zijn dit ruim 2 miljoen lampjes en bij een 4K-televisie zelfs meer dan 8 miljoen! Zo kunnen de kleuren heel precies weergegeven worden en zullen ze niet overvloeien naar een naastgelegen pixel, zo blijft de kleur puur en levensecht. Moet een deel van het scherm zwart zijn? Dan wordt het bij een OLED tv ook écht zwart: de lampjes achter de pixels schakelen uit en zo krijg je diep zwarte beelden. Bij Expert hebben we tientallen OLED tv’s, zodat jij optimaal kan genieten van films in series in de allerbeste kwaliteit.

Voor alle soorten liefhebbers

Of je nou een game-, film- of serieliefhebber bent: een OLED tv past bij je. Door de hoge beeldkwaliteit en de grote kijkhoek is een OLED tv ideaal voor het gamen. De apart verlichte pixels zorgen ervoor je dat vijand in de verte goed kan onderscheiden van de omgeving, het hoge contrast en de levensechte kleuren zorgen voor een meeslepende ervaring! Spelen met meerdere mensen is geen probleem door de grote kijkhoek, waar jij of je vrienden ook zitten: je blijft de beste kwaliteit ervaren. De eerste lichting OLED tv’s had een vrij hoge input lag en daardoor hebben ze destijds een slechte naam gekregen onder de gamers, dit punt zijn we gelukkig allang voorbij! Tegenwoordig is de input lag zo ongeveer gehalveerd en speel je al je favoriete games zonder ergernis.

Verschil in contrast

Meer contrast dan dat je gewend bent, met OLED leven diep zwart en intens wit gewoon naast elkaar. Het voegt diepte toe aan alle kleuren en onthult details, dit betekent dat je gaat genieten van overweldigende details in elke scene.

QD OLED

Wil je geen compromis sluiten over de beeldkwaliteit? Kies dan voor een QD OLED-tv. QD OLED-tv’s zijn in feite een fusie van de twee belangrijkste beeldtechnieken van het moment: OLED en QLED. Bij deze televisies is het OLED-paneel voorzien van een laag Quantum Dots. Deze voorzien de tv van nog puurdere kleuren, een groter kleurvolume en meer helderheid. Zo kijk jij makkelijk overdag naar de mooiste films en series, en weet je zeker dat geen enkel detail in de kleurnuances je ontgaat.

OLED in de toekomst

Binnenkort kan het zomaar zijn dat je je tv uit een kast rolt of dat je er gewoon doorheen kijkt. De fabrikanten zijn achter de schermen namelijk bezig met allerlei ontwikkelingen, de eerste oprolbare OLED televisie is al ontwikkeld en in de nabije toekomst zal er ook nog een transparant toestel op de markt worden gebracht.

Bekijk OLED tv's van verschillende merken:

LG OLED | Expert helpt je verder!
Sony OLED | Expert helpt je verder!
Hisense OLED | Expert helpt je verder!
Philips OLED | Expert helpt je verder!
Panasonic OLED | Expert helpt je verder!