Navigatie

Wat is Wifi 6 & heb je het nodig?

De nieuwe versie van wifi

Thuiswerken, online gamen, films streamen in de hoogste kwaliteit, muziek luisteren. En misschien zelfs allemaal tegelijk. Ons wifigebruik is de laatste jaren flink toegenomen. Om al die vraag naar data bij te kunnen houden moet wifi blijven ontwikkelen. En de nieuwste ontwikkeling is Wifi 6. Wat dit is, waarom het beter is en wat je ervan kan verwachten? Dat leggen we op deze pagina voor je uit.

-Wat is wifi 6?

Draadloos internet wordt steeds beter. Nieuwe ontdekkingen, technieken en slimme software worden continu ontwikkeld om ervoor te zorgen dat jouw modem steeds sneller, meer en veiliger internet kan verwerken. Om de status van het internet aan te kondigen wordt gebruikgemaakt van een reeks letters en getallen. Zo heet de nieuwste versie van wifi IEEE 802.11ax. Dit klinkt natuurlijk niet zo catchy, vandaar dat deze nieuwste versie ook bekend staat als Wifi 6.

Wifi 6 router

Wat is Wifi 6?

Wifi 6 is dus de nieuwste versie van wifi. Deze nieuwe versie maakt sneller internet mogelijk, met een stabielere verbinding en een betere beveiliging. In de praktijk betekent dit dat je thuis kan genieten van wifisnelheden tot 9.6 Gbps, ruim voldoende om films te streamen in 8K, tegelijkertijd te videobellen en muziek te luisteren in een andere kamer. Daarnaast heeft Wifi 6 minder last van andere wifinetwerken, bijvoorbeeld dat van je buren, waardoor de verbinding sterk en stabiel blijft en je geen last hebt van wegvallende snelheden. En ook komt Wifi 6 met de belangrijkste beveiligingsupdate in 10 jaar. Hiermee wordt het voor hackers veel lastiger om wachtwoorden te kraken. En als ze binnenkomen worden de data die ze binnenhalen voor een groot deel nutteloos.

Wifi 6 - Smart home

Heb je Wifi 6 nodig?

Wil je een nieuwe router kopen, dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor een Wifi 6 router. Waar je nu misschien nog maar een paar apparaten gebruikt die verbonden zijn met het internet, neemt dat in de toekomst alleen maar toe. Denk aan speakers, televisies, en lampen, maar ook aan koelkasten en zelfs wasmachines.

Al deze apparaten moeten op hetzelfde netwerk en met een oudere router moeten ze meer concurreren voor een goede verbinding. Met een Wifi 6-router ben je zeker van toekomstbestendig internet en hoef je niet meer naar je router om te kijken. Veel nieuwe apparaten werken al met Wifi 6 en oudere apparaten kunnen ook zonder problemen verbinden met deze router. Daarnaast is het natuurlijk altijd een fijne gedachte dat al jouw persoonlijke gegevens veilig zijn.

Kortom: wil je een nieuwe router kopen en zonder zorgen de komende jaren genieten van vlekkeloos internet, dan zit je goed met Wifi 6.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt