Ruim 67.000 klanten geven ons gemiddeld een 8,8
Wat bewaar je wel in de koelkast en wat beter niet? Een koelkast koelt op ongeveer 4 graden Celsius en veel producten kun je op deze temperatuur langer bewaren. Maar sommige producten, zoals bananen of tomaten, kun je beter buiten de koelkast bewaren. In het algemeen geldt: wat in de supermarkt in de koeling ligt, moet je thuis ook gekoeld bewaren. Verder staat vaak op de verpakking of je een product koel of gekoeld moet bewaren.
Deze producten kun je het beste in de koelkast bewaren. Als je ze gekoeld bewaart, zijn ze langer houdbaar.
Deze producten hoeven niet in de koelkast. Voor de meeste van deze producten geldt dat je ze op een koele plek in huis moet bewaren. Sommige tropische vruchten kunnen niet goed tegen kou. Bananen krijgen bijvoorbeeld een bruine schil als je ze in de koelkast bewaart. Je kunt ze het beste op de fruitschaal bewaren.
Als er op een product staat dat je het koel moet bewaren, hoeft het product niet in de koelkast. Bewaar het bij voorkeur op een droge, donkere plek tussen de 12 en 15 graden in een gangkast of in de kelder. Staat er op een product dat je het gekoeld moet bewaren? Bewaar het dan wel in de koelkast.
Groente en fruit die gekoeld bewaard moeten worden, kun je het beste in de groentelade bewaren. De groentelade is minder koud en vochtig dan de rest van de koelkast. Zo voorkom je uitdroging en koudebederf. Onder de 7 graden kunnen groente en fruit uitdrogen of gaan rotten.
Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!
Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!