Navigatie

Wat te doen als je toetsenbord niet meer goed werkt

Toetsenbord werkt niet goed meer

Als je op een computer of laptop werkt is het essentieel dat je toetsenbord soepel werkt. Een haperende letter kost veel tijd en brengt veel frustratie met zich mee. Je moet niet alleen extra goed opletten tijdens het typen, je bent ook veel extra tijd kwijt met het opsporen en verbeteren van de typfouten die hierdoor zijn ontstaan. Werkt het toetsenbord van jouw laptop niet goed meer? Op deze pagina leggen we uit wat je kan doen.

Een niet goed werkend toetsenbord is heel frustrerend. Maar het kan altijd gebeuren dat een toets hapert of juist blijft hangen. Gelukkig betekent dit niet dat je direct een nieuw toetsenbord of zelfs nieuwe laptop moet kopen. Werkt je toetsenbord niet helemaal lekker? Probeer deze stappen dan eerst.

Chromebook offline
Chromebook offline

Leegschudden

Begin met het goed uitschudden van je toetsenbord. Van dode huidschilfers tot koek- en broodkruimels, na verloop van tijd verzamelt er een verrassend grote hoeveelheid vuil in je toetsenbord. En doordat dit vooral onder de toetsen verzamelt, valt dit niet op. Keer je toetsenbord (of zelfs hele laptop) daarom eens om en schud een paar keer om zoveel mogelijk troep eruit te halen.

Onder de toetsen

Werkt het leegschudden niet genoeg? Dan kan het vuil hardnekkiger onder de toetsen zitten. Om je toetsen echt grondig schoon te maken kan je het makkelijkst de toetsen even uit het toetsenbord halen. Met een klein mesje of een schroevendraaier kan je de toetsen er vrij eenvoudig uitwippen, waarna je met een doekje goed kan boenen. Wil je je hele toetsenbord op deze manier schoonmaken, let er dan wel op dat je goed onthoudt welke toets waar hoort.

De software

Werken deze twee manieren niet, dan kan het een softwareprobleem zijn. De eerste stap om dit te checken en op te lossen is het opnieuw opstarten van je computer. Heb je nog steeds problemen met je toetsenbord, dan moet je even kijken of het stuurprogramma (ook wel de driver genoemd) goed werkt. Open het apparaatbeheer (te vinden in het configuratiescherm) en klik ‘Toetsenborden’. Hier kan je het besturingsprogramma bijwerken of verwijderen. Start de computer opnieuw op en de driver wordt opnieuw ingelezen of eventueel zelfs opnieuw gedownload en geïnstalleerd.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt