Navigatie

Waterstop resetten

Hoe reset je de waterstop van een wasmachine of vaatwasser?

Een waterstop sluit de watertoevoer uit de kraan automatisch af als je wasmachine, was-droogcombinatie of vaatwasser water lekt. Op deze manier voorkomt een waterstop lekkage. Maar hoe kun je een waterstop resetten nadat de lekkage verholpen is? Hoe je een waterstop reset, leggen we je stap-voor-stap uit.

Bekijk alle wasmachines Bekijk alle vaatwassers

Draai eerst de kraan dicht en haal de stekker uit het apparaat

Voordat je de waterstop reset, draai je eerst de wasmachinekraan dicht. Pak ook alvast een emmer en zet die onder de kraan. Bij de volgende stap kan er namelijk wat water uit de watertoevoerslang lekken. Zet de wasmachine of vaatwasser uit en haal de stekker uit het apparaat.

Draai de waterslang los

Draai nu de watertoevoerslang los bij de kraan. Er zijn twee soorten waterslang: met een ingebouwde waterstop, of met een losse waterstop. Draai de waterslang en de waterstop helemaal los van de kraan. Er kan nog wat water uit de waterslang lekken, dus houdt het uiteinde goed boven de emmer.

Reset de waterstop

Een losse waterstop reset je door op het rode pinnetje te drukken. Daarna kan er weer water door stromen.

Van een waterstop die is ingebouwd in de aanvoerslang bestaan er meer soorten, dus je kunt het beste even in de gebruiksaanwijzing kijken hoe je deze reset. Meestal zit het pinnetje achter een afdichtkapje. Je kunt een schroevendraaier gebruiken om het kapje voorzichtig los te maken, waarna je het pinnetje in kunt drukken om de waterstop te resetten.

Draai de waterslang weer vast

Draai de waterstop en de toevoerslang weer vast op de kraan. Laat de emmer nog even onder de kraan staan en draai de waterkraan open. Controleer goed of er geen water lekt bij de kraan en de aquastop. Lekt er geen water meer? Dan kun je de wasmachine weer inpluggen en is hij weer klaar voor gebruik.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt