Navigatie

Advies over broodroosters

Broodrooster kopen? Wij adviseren je graag!

Met een broodrooster maak je in een handomdraai geroosterd brood, een heerlijke combinatie met jam, kaas of een gebakken eitje. Ook oud brood wordt weer lekker als je het even roostert. Broodroosters zijn er in verschillende designs, formaten en kleuren. Daarnaast hebben sommige broodroosters extra opties, bijvoorbeeld om sneetjes brood uit de vriezer snel te ontdooien, zonder ze te roosteren.

Bekijk alle broodroosters

Hoeveel sneetjes brood passen er in het broodrooster?

Bij het uitkiezen van een broodrooster is dit een van de eerste dingen op te letten; hoeveel sneetjes brood kun je tegelijkertijd roosteren. Broodroosters zijn er in verschillende formaten. Veel broodroosters hebben twee sleuven, maar er zijn ook modellen met 1 of 4 sleuven. Bij een model met 1 sleuf is de sleuf meestal wat langer zodat er twee sneetjes brood naast elkaar passen.


Welke extra opties heeft het broodrooster?

Sommige broodroosters hebben extra opties. Een veelvoorkomende optie is de optie om sneetjes brood te ontdooien, zonder ze te roosteren. Ook kun je met sommige modellen het plakje brood aan één kant roosteren, als je dat wil. Er zijn ook broodroosters met tostiklemmen zodat je in het broodrooster een tosti kunt maken, en sommige broodroosters hebben een opwarmrek voor het verwarmen of warmhouden van broodjes. Verder hebben bijna alle broodroosters een kruimelopvangbakje zodat je kruimels na het roosteren makkelijk uit het apparaat verwijdert.

Wat is het vermogen (watt) van het broodrooster?

Het vermogen in watt bepaalt onder andere hoe snel je een sneetje brood kunt roosteren. Een hoger wattage betekent vaak dat het roosteren sneller gaat. Een broodrooster met meerdere sleuven heeft vaak een wat hoger vermogen zodat je meerdere sneetjes brood tegelijkertijd kunt roosteren. Het vermogen zegt ook wat over het stroomverbruik; een apparaat met een hoog wattage is meestal minder zuinig in het gebruik.

Wat is het design van het broodrooster

Broodroosters zijn er in vele vormen en maten. Sommige broodroosters hebben een functioneel ontwerp, zonder fratsen. Maar er zijn ook broodroosters met een mooie kleur of met een speciaal design, zoals een retro jaren ’50 look. Dus als het broodrooster een prominente plaats in jouw keuken krijgt, dan is het extra leuk om te kiezen voor een mooi ontwerp.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt