Navigatie

Welke baardtrimmer kopen?

Baardtrimmer kopen? Wij adviseren je graag!

Er zijn best veel verschillen tussen verschillende modellen baardtrimmers. Wil je een baardtrimmer met accu of met een snoer, vind je het belangrijk dat de baardtrimmer makkelijk afspoelbaar is, wil je een verstelbare trimkam en welke trimlengtes vind je belangrijk? Hieronder vertellen we je alles over baardtrimmers en waar je op moet letten.

Bekijk alle baardtrimmers

Trimmen van de baard
Korte stoppelbaard 0,5 mm tot 1 mm
Langere stoppelbaard 1 mm tot 3 mm
Gemiddelde baard Vanaf 10 mm
Langere baard Tot ongeveer 20 mm

Kniplengtes voor stoppelbaard of voor een lange baard?

Afhankelijk van het type baard dat je wil bijhouden, kies je voor een bepaalde trimlengte. Voor een stoppelbaard gebruik je een trimlengte tussen de 0,5 en 3 mm, voor een gemiddelde baard rond de 10 mm en voor een langere baard rond de 20 mm.

Meerdere kniplengtes voor een overloop van kort naar lang

De meeste baardtrimmers komen met een aantal kammen voor verschillende trimlengtes, of met een verstelbare opzetkam waarmee je de trimlengte in kunt stellen. Door tijdens het trimmen verschillende trimlengtes te gebruiken, kun je tussenstapjes maken van kort naar lang en op die manier mooie overlopen creëren.

Wat doet een precisietrimmer?

Een precisietrimmer gebruik je voor details en strakke lijnen en je kunt er je snor of bakkebaarden mee bijwerken en je nekharen mee trimmen. Sommige baardtrimmers hebben een ingebouwde precisietrimmer maar er zijn ook baardtrimmers met een precisietrimmer als opzetstuk.

Baardtrimmer met scheeropzetstuk of scheermesje

Sommige baardtrimmers hebben ook een scheeropzetstuk of worden geleverd met een scheermesje om je baard glad mee te scheren. Dit kan handig zijn als je je baard meestal alleen trimt, maar je soms ook glad wil scheren.

Een alternatief is een scheerapparaat met een baardtrimmer opzetstuk. Deze optie is handig als je je gezicht meestal helemaal glad scheert, maar af en toe een baard laat staan die je wil trimmen, of als je jezelf een tijdje niet geschoren hebt en je baard eerst wil trimmen zodat je daarna makkelijker kunt scheren.

Vind je het belangrijk dat de baardtrimmer waterdicht is?

Baardtrimmers zijn vaak niet helemaal waterdicht. Veel modellen hebben wel een afspoelbare scheerkop maar let op want er zijn ook baardtrimmers die niet tegen water kunnen. Een afspoelbare baardtrimmer is vooral handig bij het schoonmaken; je kunt de trimkop dan makkelijk en snel afspoelen onder de kraan.

Baardtrimmer met accu of met snoer?

Met een baardtrimmer met accu heb je volledige bewegingsvrijheid en ben je niet afhankelijk van een stopcontact. Maar natuurlijk moet je de baardtrimmer tussendoor wel opladen. Het is immers vervelend als de accu net leeg is wanneer je wil beginnen met trimmen. Sommige baardtrimmers met accu kun je ook met een snoer gebruiken, terwijl je ze oplaadt.

Het voordeel van een baardtrimmer met snoer is dat je hem niet hoeft op te laden en dat hij altijd klaar is voor gebruik, maar een nadeel is dat je wel een stopcontact in de buurt moet hebben en dat je afhankelijk bent van de lengte van het snoer.

Baardtrimmer met afzuigsysteem

Voor extra gebruiksgemak kun je kiezen voor een baardtrimmer met afzuigsysteem. Dit werkt als een kleine stofzuiger die tijdens het trimmen alle haartjes meteen opzuigt. Op deze manier heb je daarna geen rommel of een wastafel vol met haartjes. Dat scheelt weer met opruimen na het trimmen. Een afzuigsysteem is met name handig bij zware baardgroei.

Reisetui om de baardtrimmer mee te nemen

Als je je baardtrimmer en opzetkammen mee op reis neemt, werkt een klein koffertje of hardcase etui het beste omdat je baardtrimmer dan goed beschermd is in je tas. Voor thuis hoef je niet per se een hard etui te hebben maar is het wel handig als je alles bij elkaar kunt bewaren in een zacht etui. Verder hebben sommige baardtrimmers een standaard waar je ze op kunt zetten zodat je de baardtrimmer snel bij de hand hebt.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt