Navigatie

Advies over broodbakmachines

Broodbakmachine kopen? Wij adviseren je graag!

Met een broodbakmachine bak je heel makkelijk een brood want het apparaat doet alles voor je. Het mixt en kneed het deeg, laat het deeg rijzen en bakt er vervolgens een brood van. Vaak kun je ook nog extra ingrediënten toevoegen zoals noten en rozijnen en een glutenvrij brood behoort ook tot de mogelijkheden.

Bekijk alle broodbakmachines

Hoeveel brood wil je bakken met de broodbakmachine?

Hoe grote broden wil je bakken? Broodbakmachines zijn er in verschillende formaten. De inhoud van het apparaat bepaalt hoe groot het brood wordt dat je ermee kunt bakken. Wil je het liefst in een keer een groot brood of bak je liever kleinere broden? Ter vergelijking: een brood in de supermarkt weegt gemiddeld ongeveer 600 tot 1000 gram.


Wil je extra ingrediënten toevoegen bij de broodbakmachine?

Als je een speciaal soort brood wil bakken zoals bijvoorbeeld een krentenbrood of een notenbrood voeg je extra ingrediënten toe. Sommige broodbakmachines hebben een speciaal bakje waar je rozijnen, kruiden, specerijen, noten of zaden in kunt doen. Het apparaat voegt dan zelf op het juiste moment de extra ingrediënten toe. Bij andere broodbakmachines moet je dit handmatig doen. Het apparaat geeft dan een geluidssignaal wanneer je de extra ingrediënten toe kunt voegen.

Hoe bakt de broodbakmachine een glutenvrij brood?

Een broodbakmachine is natuurlijk extra interessant als je zelf glutenvrije broden wilt bakken. Let er wel op dat een glutenvrij brood met het standaardprogramma al snel te droog wordt. Daarom hebben sommige broodbakmachines een speciaal programma voor glutenvrij brood. Verder staat er soms in de handleiding een recept voor een glutenvrij brood en anders kun je online een recept opzoeken. Op deze manier bak je met een broodbakmachine de heerlijkste glutenvrije broden.

Welke accessoires zijn handig bij een broodbakmachine?

Een broodbakmachine kun je aanvullen met accessoires zoals een broodtrommel, een broodsnijmachine of kookboeken met recepten voor het bakken van brood. Voor hele stevige broden is het beter om het brood met een broodmes te snijden; snijmachines zijn vaak meer geschikt voor gewoon brood.

Oven of broodbakmachine?

Kies je voor een broodbakmachine of toch liever voor een traditionele oven? Het voordeel van een broodbakmachine is dat het hele proces automatisch verloopt: het mixen en kneden, het rijzen van het deeg, het toevoegen van eventuele extra ingrediënten en het bakken van het brood.

Bij een oven moet je al deze dingen zelf doen. Daar staat tegenover dat een oven groter is waardoor je meerdere broden tegelijkertijd kunt bakken en dat je in een oven verschillende soorten gerechten kunt bereiden, zoals koekjes, kleine broodjes, stokbrood, cake of een appeltaart.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt