Navigatie

Welke mixer kopen?

Handmixer kopen? Wij adviseren graag!

Als je een handmixer koopt waar moet je dan allemaal op letten? Een handmixer is ideaal om bijvoorbeeld snel slagroom of beslag mee te kloppen of om licht deeg mee te kneden. Het vermogen in watt bepaalt hoe krachtig de mixer is, en met meerdere standen kun je het vermogen naar wens aanpassen. Bij elke handmixer krijg je garden en kneedhaken, maar de andere accessoires zijn per model verschillend. En sommige handmixers kun je ook op een voet neerzetten zodat je de mixer niet hoeft vast te houden.

Bekijk alle handmixers

Hoeveel vermogen heeft de mixer?

De meeste handmixers hebben een vermogen tussen de 200 en 600 watt. Het vermogen in watt bepaalt hoe krachtig de mixer is. Een mixer met een laag vermogen is vooral geschikt om lichtere ingrediënten mee te kloppen zoals beslag of slagroom. Met een krachtigere mixer is het makkelijker om zwaardere ingrediënten te kloppen of mixen. Voor het echt zware werk, zoals het kneden van zwaar deeg, kun je ook eens kijken naar een keukenmachine.

Hoeveel standen heeft de mixer?

De meeste handmixers hebben tussen de 3 en 7 standen zodat je het vermogen naar wens aan kunt passen. Dit geeft je meer mogelijkheden bij het kloppen van de ingrediënten. Zo kun je afhankelijk van het recept kiezen of je voorzichtig, of juist zo snel mogelijk wil kloppen. Bij het kloppen van slagroom is het bijvoorbeeld handig om met een laag vermogen te beginnen en om dit langzaam op te voeren. Als je een mixer met meerdere standen hebt, dan kun je dit heel gelijkmatig doen.

Kies je voor een losse of een vaste mixer?

Een handmixer heeft een handvat waarmee je de mixer vasthoudt tijdens het mixen. Sommige handmixers hebben ook een voet met een kom zodat je de mixer niet de hele tijd vast hoeft te houden. Dit is vooral fijn als je de handmixer langere tijd achter elkaar wil gebruiken, of als je er zwaarder beslag mee wil kloppen. Als je een voorkeur hebt voor een vaste mixer, kijk dan ook eens naar onze keukenmachines.

Welke accessoires zitten er bij de mixer?

Elke handmixer komt met twee klopgarden en twee deeghaken. Sommige handmixers komen daarnaast met extra accessoires, zoals een draadgarde voor het kloppen van slagroom, een maatbeker, een staafmixeraccessoire of een beslagkom met standaard zodat je de mixer niet met de hand hoeft vast te houden.

Wat is het verschil tussen een handmixer en een keukenmachine?

Een keukenmachine heeft meer vermogen dan een handmixer en gebruik je vaak voor grotere hoeveelheden. Verder staat een keukenmachine stevig op een tafel of op het aanrecht, terwijl je een handmixer meestal in je hand houdt. En dankzij het grotere vermogen, kun je met een keukenmachine ook zwaarder deeg kneden. De meeste keukenmachines komen met een kom en allerlei accessoires om mee te kneden, mixen en kloppen. Sommige keukenmachines hebben daarnaast ook nog accessoires om mee te snijden of hakken.

Bekijk alle keukenmachines

Wat is het verschil tussen een handmixer en een staafmixer?

Een staafmixer is een handvat met een staaf met mesjes eraan. Dit maakt hem ideaal om bijvoorbeeld soepen of sauzen mee te pureren. De meeste staafmixers hebben ook een klopper-accessoire zodat je er ook slagroom of dun beslag mee kunt kloppen.

Bij een handmixer staat juist het kloppen en kneden op de eerste plaats. Sommige handmixers hebben ook een staafmixer-accessoire.

Bekijk alle staafmixers

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt